web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

REGNUM: Moldova ar trebui să urmeze exemplul Ungariei în ceea ce priveşte ziua de 1 Decembrie

Angela Grămadă 30 noiembrie 2010 0

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova se declară împotriva sărbătorii la Chişinău a zilei naţionale a României pe 1 Decembrie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, organizate la Chişinău pe 29 noiembrie 2010, fostul preşedinte al statului, Vladimir Voronin, transmite Agenția Informațională REGNUM.

Astfel, în conformitate cu cele declarate de Voronin „Ziua Naţională a României ar trebui să fie sărbătorită în România, nu în Republica Moldova.” În calitate de exemplu liderul comunist a făcut apel la poziţia Ungariei, care ar fi refuzat românilor aflaţi pe teritoriul acestui stat oferirea posibilităţii de a organiza în acest an orice acţiuni cu ocazia „Zilei unităţii tuturor românilor”. Tot Voronin a mai adăugat că PCRM va protesta împotriva organizării oricăror forme de acţiuni în acest sens pe 1 decembrie. „Dar ce putem noi întreprinde dacă, chiar şi după alegeri, în această guvernare continuă să mai fie oameni care se numesc români?”, – a concluzionat liderul comuniştilor din Moldova.

Anterior, Agenţia Informaţională REGNUM a transmis că autorităţile de la Budapesta au refuzat părţii române arenda sediului Teatrului Naţional din Budapesta pentru organizarea unor acţiuni dedicate zilei de 1 Decembrie. Ambasadorul Ungariei în România, Oskar Fuzes a declarat pentru jurnalişti pe 23 noiembrie 2010 că Teatrul Naţional din Budapesta are o însemnătate enormă în contextul dezvoltării naţiunii maghiare şi nu este cel mai potrivit loc pentru a sărbători pierderea Transilvaniei de către Ungaria.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »