web analytics

Marşul de la Bălţi: pentru Unire şi democraţie, contra federalizării

Iulia Modiga 2 august 2012 1

Sursa foto: actiunea2012.ro

500 de unionişti vor mărşălui duminică, 5 august, în oraşul Bălţi, pentru a promova mesaje de unitate naţională, pentru a solicita autorităţilor din Republica Moldova respectarea principiilor democratice şi a statului de drept şi pentru a-şi exprima dezaprobarea faţă de planul federalizării Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Platformei Civice Acţiunea 2012.
Organizatorii acestei manifestaţii susţin că autoritățile comuniste au recurs la amenințări fizice asupra membrilor Platformei “Acţiunea 2012” și plănuiesc aducerea unor infractori pentru a bloca marșul după scenariul pus în practică în urmă cu două săptămâni, la Cahul, unde s-a desfăşurat o acţiune similară. În acest context, coaliţia unionistă solicită Ministerului de Interne al Republicii Moldova să asigure integritatea fizică a participanţilor la marş, dreptul la libertatea de exprimare și pluralismul opiniilor.

,,Platforma Civică Acţiunea 2012 a militat întotdeauna paşnic pentru drepturile europene ale basarabenilor, pentru unitatea acestui teritoriu şi extinderea sa prin Unirea cu România, aleasă prin voință populară, spre deosebire de comunişti care au optat pentru subminarea statului, mafiotizarea acestuia şi dezintegrare teritorială”, se mai precizează în comunicat.

InfoPrut menţionează că în contextul organizării şedinţei de Guvern la Bălţi, miercuri, 1 august, premierul Vlad Filat a dat asigurări că marşul unionist de la Bălţi se poate desfăşura conform planului şi a lansat îndemnul de a fi respectată legea. Pe de altă parte, consilierul PCRM Alexandru Poniatovski a anunţat că marşul unionist din 5 august va fi împiedicat de comunişti, după cum au declarat şi reprezentanţii organizatiei de tineret a Partidului Socialistilor, în cadrul unei conferinţe de presă. Garda Tânără a PSRM a anunţat că vor organiza contramanifestaţia ,,Iubesc Moldova” duminică la Bălţi, ,,pentru a promova mesaje stataliste şi patriotice”.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Read More Here 14 iunie 2018 at 06:18 - Reply

    I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and really savored this web page. Most likely I’m planning to bookmark your site . You absolutely come with remarkable article content. Many thanks for sharing with us your blog.

Leave A Response »