web analytics

Vocea Rusiei: Merkel va oferi Rep. Moldova un model de federalizare de tip german

Iulia Modiga 15 august 2012 0

Sursa: exclusivnews.ro

„Doamna Angela Merkel, al cărei interes pentru soluţionarea conflictului separatist din Rep. Moldova este cunoscut de mult timp, urmează să ofere la Chişinău soluţiile ei la această problemă. Cel mai probabil, „doamna de fier” a Germaniei va oferi Republicii Moldova un model de federalizare de tip german”, notează postul de radio Vocea Rusiei.

Potrivit postului de radio rusesc, planul federalizării de tip german ar însemna reforme constituţionale care ar transforma Transnistria într-un fel de land al Republicii Moldova.

„Însă cei mai mulţi specialişti consideră că planul va eşua, la fel ca 90% dintre soluţiile propuse de Uniunea Europeană pentru <>. Cauzele viitorului eşec sunt similare cu cele din trecut: transferul simplist al unui model vest-european într-un stat postsovietic şi rusofobia. Aşa s-a întâmplat în Ucraina în perioada 2004-2009, iar acum se va întâmpla în Republica Moldova”, precizează Vocea Rusiei.

InfoPrut aminteşte că la 22 august cancelarul Germaniei Angela Merkel va efectua o vizită oficială în Republica Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »