web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Paul Ciocoiu: Colaborarea Rep. Moldova-UE dobândește o perspectivă practică

Angela Grămadă 31 ianuarie 2013 1

www.infoeuropa.md

Autor: Paul Ciocoiu, din București pentru Southeast European Times.

Acordul cadru semnat între Moldova și UE, care permite țării să participe la operațiunile UE de management al crizelor, aduce țara mai aproape de aderarea la Uniune, au declarat oficialii de la Chișinău.

„Eforturile Moldovei de a adera la UE implică alinierea tuturor politicilor sale din toate domeniile, în special din politica externă. Este exact ceea ce face acordul, acesta reiterează conectarea Moldovei la agenda de politică externă a UE”, a spus Nicu Popescu, consilier pentru integrarea europeană al premierului moldovean, publicației SETimes.

„Cel mai important este că prin acest acord ne aliniem la politicile UE prin acțiuni, textul respectiv reprezentând baza legală pentru viitoarele misiuni de securitate ale UE”, a adăugat Popescu.

Negocierile privitoare la Acordul Cadru de Participare au fost lansate în primăvara trecută și desfășurate foarte rapid.

„Negocierile au urmat exprimării interesului Moldovei față de intensificarea dialogului și cooperării formative cu UE în domeniul politicii comune de securitate și de apărare, precum și disponibilității sale de a contribui la misiuni și operațiuni. Dialogurile politice active recente și cooperarea pozitivă cu Moldova au permis finalizarea rapidă a negocierilor”, a spus Wicher Slagter, șeful secțiunii politice și economice a delegației UE în Moldova, pentru SETimes.

Continuare SETIMES.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »