web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Eminescu a rămas fără cap la Cernăuți

Nicu Guşan 14 iunie 2013 1

Nici n-a reușit să fie dezvelit, că bustului lui Mihai Eminescu din Hliboca (Adâncata), regiunea Cernăuți, a rămas fără cap.

Bustul poetului național Mihai Eminescu urma să fie dezvelit sâmbătă, în cadrul ceremoniei dedicată comemorarii a 124 de ani de la trecerea în eternitate a poetului național. Comunitatea românească din regiune a rămas șocată la aflarea vestii, după ce în noaptea de joi spre vineri (13-14 iunie), monumentul a fost decapitat de persoane necunoscute.

Nicolae Șapcă, vicepreședintele Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, a precizat pentru TOCpress“Doamna directoare ne-a dat această veste vineri dimineața, la ora 8:00, iar noi am anunțat imediat poliția, care a început operațiunile de căutare a indivizilor care l-au decapitat pe Eminescu. Aceștia au vandalizat bustul și au fugit cu tot cu capul poetului. Bustul a fost instalat joi, în fața  Muzeului Etnografic din Hliboca, urmând ca sculptorii să aplice astăzi (vineri, n.red) un ultim strat de vopsea, iar sâmbătă, când se împlinesc 124 de ani de la moartea lui Eminescu, să aibă loc ceremonia de dezvelire a monumentului”.

Bustul a fost realizat cu sprijinul financiar al românilor din regiunea Cernăuți, la inițiațiva Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu”, proiectul fiind sprijinit și de autorități.

De asemenea, Nicolae Șapcă a ținut să sublinieze că ceremonia va avea loc, indiferent de circumstanțe: “Sunt convins că, până mâine, capul lui Eminescu va fi găsit. În caz contrar, vom face tot posibilul să rezolvăm cumva această situație. Ceremonia, însă, va avea loc, sâmbătă, la ora 12:00, în fața monumentului poetului, așa cum am programat inițial, în prezența românilor, a autorităților și a oficialilor de la Consulatul României la Cernăuți”

TocPress.info

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. Sorin 14 iunie 2013 at 19:55 - Reply

    să fie lăsat așa, să vadă ucrainenii ce fac unii dintre ei.

Leave A Response »