web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Apelul lui Viorel Badea referitor la vandalizarea bustului lui Eminescu din Hliboca

Viorica Joiţa 14 iunie 2013 2

Senatorul Viorel Badea, vicepreşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României, îşi exprimă îngrijorarea şi indignarea cu privire la incidentul petrecut în noaptea de joi spre vineri la Hliboca (Adâncata), în regiunea Cernăuţi, unde persoane necunoscute au vandalizat bustul poetului Mihai Eminescu.

„Îmi exprim îngrijorarea faţă de incidentul de la Hliboca şi solicit public autorităţilor competente din Hliboca să ia măsurile necesare în acest caz, astfel încât cei care au comis această infracţiune să fie traşi la răspundere. Aceste acţiuni nu fac altceva decât să demonstreze ura faţă de naţiunea română a unor indivizi care nu conştientizează importanţa menţinerii identităţii naţionale în primul rând prin cultură”, se arată în nota de protest a senatorului Viorel Badea.

„Totodată, fac un apel la organizaţiile româneşti din regiunea Cernăuţi, la românii din întreaga Ucraină, să se solidarizeze în jurul acestui caz şi să solicite imperativ autorităţilor să întreprindă toate măsurile necesare pentru identificarea persoanelor care au comis această ilegalitate”.

Potrivit informațiilor, persoane necunoscute au decapitat bustul lui Mihai Eminescu, a cărui dezvelire trebuia să aibă loc sâmbătă, cu ocazia comemorării a 124 de ani de la moartea poetului. Realizarea bustului, care s-a făcut pe seama contribuţiilor financiare ale românilor nord-bucovineni, a fost iniţiată de Societatea pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuţi.

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Camelian Propinatiu 15 iunie 2013 at 07:57 - Reply

    Ucrainenii ingrijorati de consecintele decapitarii lui Eminescu, in noaptea de joi spre vineri, la Adâncata/Hliboca, ignora ca românii se afla intelectualiceste in postromânism si o asemenea stire e neglijabila. Niciun colaborator la demolatorul numar antieminescian Dilema 265 din 5 martie 1998 nu si-a facut vreodata Mea Culpa! Vandalii sa fie pedepsiti sa citeasca Vietile paralele, mediatizata carte despre Eminescu nebun!

Leave A Response »