web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

TOCpress: Capul bustului lui Eminescu a fost găsit într-un lac

Angela Grămadă 16 iunie 2013 1

Foto: Nicolae Șapcă

Capul bustului poetului Mihai Eminescu din Hliboca (Adâncata), vandalizat în noaptea de 13 spre 14 iunie, a fost găsit de poliția ucraineană într-un lac din satul vecin Dimca (Trestiana), raionul Hliboca, informează TOCpress.

Nicolae Șapcă, vicepreședintele Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” din Cernăuți, a declarat pentru TOCpress că a primit vestea sâmbătă la amiază, de la reprezentanții Administrației Raionale Hliboca, la numai două ore după dezvelirea și sfințirea bustului refăcut temporar în cursul zilei de vineri.

“Am fost sunat de către reprezentanții administrației și m-am deplasat la secția de poliție din Hliboca, pentru a mă convinge că este vorba, într-adevăr, despre capul lui Eminescu. M-am convins că așa este. Urmează ca în viitorul apropiat să-l montăm la loc, pentru că piesa pusă temporar nu este dintr-un material rezistent, în timp ce varianta originală este realizată din marmură”– a menționat Nicolae Șapcă.

Potrivit Agenției TOCpress, poliția continuă cercetările, pentru identificarea celor care au vandalizat monumentul.

Vicepreședintele Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” a precizat că, în ciuda faptului că bustul lui Eminescu a fost vandalizat, oamenii s-au mobilizat și au refăcut temporar capul furat, astfel că lucrarea a fost dezvelită și sfințită, sâmbătă, în prezența autorităților, reprezentanților Consulatului României la Cernăuți și a membrilor societății civile românești din Nordul Bucovinei. Evenimentul a avut loc cu ocazia comemorării a 124 de ani de la nașterea lui Eminescu.

Bustul a fost realizat la inițiativa Societății pentru Cultura Românească “Mihai Eminescu” din Cernăuți, cu sprijinul financiar al românilor din regiune, mai adaugă TOCpress.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. pop over to this website 14 iunie 2018 at 07:42 - Reply

    I just want to mention I am very new to blogging and definitely savored this blog. Likely I’m want to bookmark your website . You surely come with terrific well written articles. Appreciate it for sharing with us your webpage.

Leave A Response »