web analytics

Călătorii low-cost Rep. Moldova-Italia începând de astăzi

Viorica Joiţa 25 septembrie 2013 1

Premierul Iurie Leancă a lansat astăzi primul zbor cu tarif mic din Chișinău spre Roma al companiei Wizz Air, cel mai mare operator de zboruri low-cost din Europa Centrală și de Est.

http://www.bode.lv/

Potrivit unui comunicat de presă, premierul Iurie Leancă a spus că prin acest eveniment Guvernul își onorează promisiunea făcută cetățenilor Rep. Moldova, inclusiv celor din diasporă.

„Suntem prezenţi în această seară la un eveniment cu o semnificație dublă: pe de o parte asistăm la intrarea pe piața Republicii Moldova a operatorului aerian Wizz Air, pe de altă parte, culegem rodul unui efort constant al Guvernului din ultimii trei ani şi ne respectăm promisiunea pe care am făcut-o oamenilor privind un transport aerian accesibil și sigur”, a subliniat premierul.

Totodată, Iurie Leancă a mai anunțat că odată cu semnarea Acordului privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, biletele au devenit mai accesibile și a fost îmbunătățită calitatea zborurilor.

„După semnarea Acordului, pasagerii s-au putut bucura de preţuri cu 30%-40% mai mici, dar şi de mai multe destinaţii noi. Doar spre Italia, în 2012 au fost lansate zboruri directe spre Roma, Veneţia, Bergamo şi Bologna”, a declarat Șeful Executivului.

Iurie Leancă a mai subliniat că datorită conexiunilor aeriene mai diversificate şi mai accesibile „familiile vor fi mai unite, iar copiii -lângă părinți, soții mai aproape de soții și speram că, într-un viitor nu atât de îndepărtat, vom avea și un număr mare de bilete de avion procurate de peste hotare spre Chișinău, într-o singură direcție”.

În plus, ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Ernico Nunziata, a remarcat faptul că datorită tarifelor reduse, turiștii din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a cunoaște orașele cunoscute din Italia.

La eveniment au mai participat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Italiei în Republica Moldova, Ernico Nunziata , șeful Departamentului Dezvoltare Aeroporturi din partea Wizz Air, Daniel de Carvalho și Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu.

Acordul privind Spaţiul Aerian Comun dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles, de ex-Premierul Vladimir Filat.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. look at here now 14 iunie 2018 at 11:51 - Reply

    I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and actually loved this web site. Likely I’m likely to bookmark your blog . You certainly come with remarkable stories. Thanks for sharing with us your website page.

Leave A Response »