web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Comisia Europeană – pentru eliminarea restricţiilor la importul de vin din Rep. Moldova

Nicu Guşan 25 septembrie 2013 1

Dacian Cioloș, Comisarul European pentru Agricultură. Foto: ec.europa.eu

Dacian Cioloș, Comisarul European pentru Agricultură. Foto: ec.europa.eu

Comisia Europeană propune să deschidă complet piața Uniunii Europene pentru importul de vinuri din Republica Moldova, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, drept o măsură de compensare a dificultăților cu care se confruntă Republica Moldova în urma embargoului rusesc.

„Piața Uniunii Europene este o alternativă durabilă și un pol de stabilitate viabil pentru sectorul vinicol moldovean. Deschiderea completă a pieței Uniunii Europene pentru vinurile din Republica Moldova, într-un moment în care agricultorii moldoveni sunt în dificultate, demonstrează că Uniunea Europeană nu este numai un proiect de integrare economică, ci și un spațiu al solidarității”, a declarat Dacian Cioloș, Comisarul European pentru Agricultură, în cadrul unei discuții cu prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

Astfel, Comisia Europeană va propune Consiliului și Parlamentului European liberalizarea completă a importului de vinuri moldovenești în Uniunea Europeană, înainte de intrarea în vigoare a Acordului de Asociere, și să facă tot posibilul pentru o adoptare cât mai rapidă a acestei modificări.

Rusia a interzis importul de vinuri moldovenești în contextul în care Republica Moldova urmează să parafeze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în cadrul Summit-ul Parteneriatului Estic, în noiembrie 2013. Acordul prevede crearea unei zone economice de liber schimb și presupune integrarea economică a Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. try this 14 iunie 2018 at 05:33 - Reply

    I simply want to say I am newbie to blogs and honestly liked you’re web page. Very likely I’m likely to bookmark your site . You absolutely come with remarkable well written articles. Kudos for sharing your webpage.

Leave A Response »