web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cehia va investi în proiectele de modernizare ale Rep. Moldova

Viorica Joiţa 18 noiembrie 2013 0

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întrevedere cu prim-viceministrul ceh al Afacerilor Externe, Jiří Schneider, în cadrul căreia au discutat despre relațiile economice, politice și comerciale bilaterale dintre Republica Moldova și Cehia.

Premierul Iurie Leancă a mulțumit Guvernului ceh pentru susținere în realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.
„Sperăm să avem sprijinul politic necesar din partea statelor membre ale UE, inclusiv al Cehiei, la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, precum și în perioada post-Vilnius”, a declarat șeful Executivului.

Potrivit unui comunicat de presă, cei doi oficiali au discutat și despre realizarea unor proiecte investiţionale între cele două state, în special în domeniile ce țin de infrastructură, agricultură, asigurarea cu apă potabilă şi servicii sanitare, inclusiv managementul deşeurilor.

De asemenea, un alt subiect de pe agenda bilaterală l-a constituit și organizarea vizitei în 2014 a Președintelui Republicii Cehe, Milos Zeman, în Republica Moldova.

Cehia este unul dintre cei mai mari importatori europeni de vinuri din Rep. Moldova, ocupând locul II în topul ţărilor din UE, după Polonia.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »