web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Declarație: Pe găgăuzi îi sperie România

Iulia Modiga 30 ianuarie 2014 1

Foto: InfoPrut

Locuitorii autonomiei găgăuze se tem de procesul de integrare europeană a Republicii Moldova pentru că acesta se realizează cu ajutorul României. Acest aspect a fost comunicat de bașcanul Mihail Formuzal, în cadrul unui interviu acordat postului radio Europa Liberă.

Totodată, liderul de la Comrat a menționat că găgăuzii au fost puși în gardă și de declarațiile președintelui României, Traian Băsescu, cu privire la unirea cu Republica Moldova. ,,(…) toți au tăcut, au luat apă în gură și nimeni nu a dezaprobat afirmațiile făcute de domnul Băsescu. Nimeni nu le-a dezaprobat. Trebuie să vorbim și despre aceasta. Noi avem memorie istorică bună, nu uităm nimic. Ținem minte și evenimentele din anul 1918, avem foarte mulți oameni inteligenți, cu judecată. Noi nu vrem să ne pomenim, într-o zi, că autonomia găgăuză va dispare, așa cum a dispărut autonomia maghiarilor din România. De aceea, temerile oamenilor sunt justificate. Iar referendumul este consultativ”, a declarat Formuzal.

InfoPrut amintește că în Găgăuzia se va desfășura un referendum pe 2 februarie, în cadrul căruia locuitorii autonomiei vor opta între integrarea în Uniunea Europeană și cea în Uniunea Eurasiatică, dar se vor și pronunța asupra independenței acestei regiuni.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. More hints 14 iunie 2018 at 04:02 - Reply

    I simply want to say I am just beginner to weblog and certainly liked your web site. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You definitely have good writings. With thanks for sharing your website.

Leave A Response »