web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cum încurajează Rusia apropierea Rep. Moldova și Georgiei de UE

Viorica Joiţa 5 martie 2014 1

Evenimentele din ultimele luni din Ucraina ar putea să îi facă pe liderii de la Chișinău mai hotărâți să ducă Republica Moldova în familia europeană.

gdb.voanews.com

Pe 22 februarie, după ce politicienii ucraineni au votat îndepărtarea lui Ianukovici de la putere, alții țineau piept dușmanului rus. Echipa de rugby a Georgiei învingea urșii ruși cu un scor de 36 la 10. În timpul turului de onoare, sportivii georgieni au ridicat un banner cu mesajul „Sokhumi și Tskhinvali= Georgia”.
Inscripția făcea referire la capitalele Abhaziei și Osetiei de Sud, care, la fel ca în cazul regiuni transnistrene și Rep. Moldova- și posibil în cel al Crimeei și Ucrainei, sunt regiuni separatiste aflate acum sub controlul de facto al Rusiei, scrie Al Jazeera America.

Rusia a tot încercat să intimideze Georgia și Rep. Moldova după ce s-au decis să opteze pentru Vest; Rep. Moldova încă mai „sângerează” de la boicotul Kremlinului asupra vinurilor sale, iar Georgia își reface rănile după războiul din 2008.
Cu toate acestea, având în vederea mișcarea Rusiei din Ucraina, Republica Moldova și Georgia sunt mai hotărâte ca niciodată să devină membre ale Uniunii Europene cât mai repede posibil. Totodată, aceeași întâmplare i-a făcut și pe liderii europeni să se implice mai mult în acest sens.

Astfel, politicienii din Georgia și Rep. Moldova rămân devotați acordurilor de asociere și de liber schimb cu UE, un pas înspre o eventuală integrare. Mai mult, cazul ucrainean le-a dat o lecție liderilor de la Chișinău:

„Prima lecție este că odată ce ți-ai stabilit un scop, trebuie să-l urmezi. Decizia Ucrainei de a nu semna Acordul de Asociere la Vilnius a fost o hotărâre care a schimbat totul. Trebuie să fim mai perseverenți și motivați să accelerăm reformele. Orice deviere te face vulnerabil”, a spus Iurie Leancă în cadrul discursul său de ieri de la Consiliul Atlantic, Washington DC.

Totodată, Partidul Democrat din Moldova ș-a exprimat determinarea de a rezolva situația cu regiunea transnistreană aflată sub controlul de facto al Rusiei.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. you could try here 14 iunie 2018 at 04:41 - Reply

    I just want to say I am newbie to blogging and certainly enjoyed you’re blog site. Probably I’m going to bookmark your site . You surely have fantastic article content. Kudos for sharing your blog.

Leave A Response »