web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(FOTO) Cererile de demitere a ambasadorului Lazurcă se înmulțesc

Iulia Modiga 21 martie 2014 0

Mai multe organizații solicită demiterea ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, acuzându-l pe acesta de lipsă de cooperare cu românii din dreapta Prutului și de colaborare cu forțele separatiste și antiromânești.

În acest sens, un grup de tineri, membri și simpatizanți ai Platformei unioniste Acțiunea 2012, au protestat în fața ambasadei României la Chișinău față de menținerea în funcție a ambasadorului Marius Lazurcă.

Anterior, cele peste 30 de asociații nonprofit din cadrul coaliției unioniste au solicitat retragerea din funcție a ambasadorului României în Republica Moldova, iar răspunsul confuz al Ministerului de Externe de la București, precum și lipsa de reacție față de cererea organizațiilor au determinat desfășurarea unui prim protest stradal. Platforma unionistă Acțiunea 2012 anunță prin intermediul unui comunicat de presă că manifestațiile vor continua, inclusiv la Ministerul Afacerilor Externe al României.

,,Numărul asociațiilor din România și din Republica Moldova care sprijină demersul Acțiunii 2012 este în creștere. Consiliul Unirii, Uniunea Românilor din Basarabia, Bucovina și Ținutul Herța, Fundația Culturală Ion și Doina Aldea Teodorovici și-au exprimat nemulțumirea față de prestanța ambasadorului Lazurcă, pe care îl acuză de incompetență și de menținerea unor legături cu forțe antiromânești și separatiste. Întreaga societate civilă care se ocupă de problematica Basarabiei cere demiterea acestui ambasador, poate cel este poate cel mai slab pregătit din ultimii 20 de ani”, a declarat la protest George Simion, secretarul general al Platformei unioniste Acțiunea 2012.

,,Colaborează foarte activ cu Mitropolia Moscovei și se întâlneste foarte des cu reprezentanții acestei mitropolii. (…) De Ziua Națională a României, în fiecare an, Excelența sa îi invită pe antiromânii Vasile Tarlev, fost prim-ministru în Guvernul Voronin, Dumitru Braghiș, fost prim-ministru, Valeriu Pasat, fost ministru al Apărării, bașcanii Găgăuziei și alții. Serviciile consulare pentru românii basarabeni sunt un calvar. Umilința, înjosirea, batjocura la Secţia Consulară a Ambasadei României de la Chişinău, precum și la Consulatul General din Bălţi şi Cahul persistă permanent”, se arată într-o declarație a Uniunii Românilor din Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa.

,,Nu se poate și nu e de acceptat ca statul român – România, să aibă într-o zonă de maximă importanță strategică și istorică, așa diplomați de joasă speță și pregătire”, menționează într-o declarație și Fundația Culturală ,,Ion și Doina Aldea Teodorovici”.

Totodată, membrii Consiliului Unirii și-au exprimat nedumerirea și regretul în legătură cu dezinteresul total al misiunii diplomatice față de eforturile Consiliului Unirii, care a organizat, împreună cu Acțiunea 2012 masive acțiuni unioniste, pro România, pro Unire, solicitând apropierea, pe toate dimensiunile, a celor două state românești, prin lansarea diferitelor inițiative, programe, declarații, scrisori, adrese.
Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »