web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Unirea înseamnă și consens interetnic

Iulia Modiga 24 aprilie 2014 0

Ultimul spot al campaniei ,,Unirea înseamnă”, desfășurată de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, prezintă un alt avantaj al unirii celor două state românești: consensul interetnic.

Protagonistul clipului, Mihai Cozlov, un etnic rus din București, vorbește în limba sa maternă despre pacea interetnică din România și protecția pe care o acordă statul român minorităților naționale, inclusiv celor peste 40.000 de etnici ruși. Spotul poate fi văzut la TVR Moldova, Pro TV, Noroc TV şi ascultat la Radio Plai, Radio Noroc, Pro FM, Vocea Basarabiei, Jurnal FM şi Radio Chişinău. Totodată, acesta este disponibil la adresa https://www.youtube.com/watch?v=ydCpMfZzlcg.

În cadrul campaniei ,,Unirea înseamnă” au fost prezentate până în prezent 5 spoturi video și audio, atât pe reţelele de socializare, cât şi la o serie de posturi TV şi radio. Materialele reflectă beneficiile unirii Republicii Moldova cu România în aspecte precum investițiile în agricultură, sistemul de sănătate, nivelul de trai ridicat, drumuri mai bune.

Organizatorii anunță că proiectul ,,Unirea înseamnă” a întâmpinat și dificultăți, mai exact, a fost cenzurat de IPNA Teleradio-Moldova. Compania a refuzat să difuzeze spoturile de informare cu privire la avantajele Unirii. Pe lângă o serie de proteste, TINERII MOLDOVEI au acționat TRM și pe președintele acesteia, Constantin Marin, în judecată, pe motiv că sunt încălcate o serie de drepturi fundamentale, printre care dreptul la informare și libera exprimare. Dosarul este în proces de examinare la Judecătoria s. Centru, Chișinău.

InfoPrut amintește că România este considerat un stat-model la nivel european în privința respectării și asigurării drepturilor minorităților naționale. Acestea sunt reprezentate în Parlament, au dreptul de a învăța în limba maternă, beneficiază de dreptul la emisiuni în limba maternă și la a profesa și practica propria religie, ca element fundamental al identității, precum și de alte drepturi.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »