web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Secretarul Consiliului Europei în vizită-fulger la Chişinău

Iulia Modiga 3 iunie 2010 0

La invitaţia preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland se va afla astăzi la Chisinau, unde va purta discuţii separate cu liderii Aliantei pentru Integrare Europeana si cu reprezentantii Partidului Comunistilor. În cadrul întrunirilor vor fi abordate subiecte precum modificarea articolului 78 din Constituţiei, care stabileşte modalitatea de alegere a preşedintelui, eventualitatea organizării unui referendum în acest sens, opţiunea de dizolvare a Parlamentului, precum şi fixarea unei date pentru alegerile anticipate.
După efectuarea unei vizite la Strasbourg, în urmă cu o lună, Mihai Ghimpu a declarat că a găsit susţinere din partea secretarului general al Consiliului Europei, ,,care s-a propus în calitate de mediator în soluţionarea crizei constituţionale”.

Precizăm că Alianţa pentru Integrare Europeană şi Partidul Comuniştilor au propus două proiecte diferite de modificare a legii fundamentale în stat, ambele primind aviz pozitiv din partea Curţii Constituţionale.
Proiectul PCRM prevede alegerea şefului statului în Parlament în 3 tururi de scrutin ( în primul cu 62 de voturi, în cel de-al doilea cu 57, iar în ultimul cu votul a 52 din cei 101 deputati aleş)i. Propunerea AIE se referă la alegerea directă, de către popor, a preşedintelui ţării. Pentru aprobarea proiectelor în Parlament sunt necesare 67 de voturi, voturi pe care nici AIE, nici PCRM nu le însumează. În vederea depăşirii crizei constituţionale, specialiştii europeni sugerează aflarea unui consens între opoziţie şi actualii guvernanţi.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »