web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cei vinovați de abuzurile din aprilie 2009 ar putea scăpa fără nicio sancțiune

Iulia Modiga 27 mai 2014 1

Sursă foto: hotnews.md

Pentru că termenul de prescripție de 5 ani de la faptele reprobabile petrecute în timpul protestelor din aprilie 2009 a expirat, Curtea Constituţională a anunțat că unii indivizi responsabili de turnura dramatică a acelor evenimente nu vor putea fi traşi la răspundere.

Deşi pe 4 aprilie anul curent Parlamentul a votat un proiect care a eliminat termenul de prescripţie legat de crimele comise atunci, Curtea Constituţională a declarat prevederile neconstituţionale, deoarece Codul Penal prevede că la expirarea termenului, persoana implicată se eliberează de răspunderea penală.

Timp de 5 ani, Procuratura a înregistrat 108 sesizări privind aplicarea nejustificată a forţei de către organele de forţă. Au fost demarate 71 de dosare, dintre care mai mult de jumătate vizează tortura, iar 19 depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei. Procuratura a mai pornit 28 de cauze în privinţa a 48 de colaboratori, iar dosarele au fost finalizate şi expediate în instanţă. 15 poliţişti au fost condamnaţi şi doar 2 poliţişti se află în pușcărie, informează TV7.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. read review 14 iunie 2018 at 05:42 - Reply

    I just want to mention I’m beginner to blogging and seriously savored you’re page. More than likely I’m planning to bookmark your site . You certainly come with very good article content. Regards for sharing with us your webpage.

Leave A Response »