web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

REGNUM: Semnătura României absolut necesară

Angela Grămadă 1 aprilie 2011 0

România trebuie să ia parte la formatul de negociere a conflictului transnistrean. Această declaraţie a fost făcută pe 31 martie 2011 la Chişinău, în cadrul forumului „UE – Moldova” de către diplomatul ucrainean, ex-ambasador al Ucrainei în România, Alexandr Cialîi, transmite REGNUM.

Diplomatul ucrainean consideră că în calitatea sa de actor geopolitic vizibil în regiune, Bucureştiul trebuie să-şi pună semnătura sub documentul final pentru soluţionarea conflictului transnistrean. În caz contrar, spune Cialîi, va exista pericolul nerecunoaşterii de către România a înţelegerilor atinse fără participarea sa, ceea ce va conduce la creşterea tensiunilor în regiune.

Tot Alexandr Cialîi a mai declarat că neutralitatea Republicii Moldova trebuie să obţină recunoaştere internaţională. Şi mai mult, Chişinăul şi Kievul ar putea să iniţieze dezbateri cu privire la necesitatea creării unui cerc internaţional recunoscut de state neutre, în care ar putea fi incluse Moldova, Ucraina, Georgia şi Azerbaijan.

Diplomatul ucrainean crede că perspectiva de aderare a Moldovei la Uniunea Europenă va deveni un mecanism real de „reintegrare” a ţării, dar procesul de integrare europenaă trebuie să aibă loc în condiţiile recunoaşterii statutului  de neutralitate, special convenit al Republicii Moldova, după modelul Irlandei.

Sursa: REGNUM

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »