web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Creștere spectaculoasă a exporturilor de vin din Rep. Moldova în România

Iulia Modiga 10 decembrie 2014 1

Exporturile de vin din Republica Moldova în România au înregistrat o creștere spectaculoasă. Volumul exportului în România pentru primele 9 luni ale anului 2014 a fost de aproximativ 760.000 de litri de vin îmbuteliat, cu 52% mai mult decât în perioada similară a anului precedent.

Sursă foto: orasulm.eu

Sursă foto: orasulm.eu

 

Totodată, în luna septembrie a acestui an s-a remarcat o majorare a exporturilor de peste 13 ori față de luna august. Republica Moldova a exportat în România, în perioada ianuarie-august, 268.149 de litri în valoare de aproximativ 2,4 milioane de dolari. În perioada ianuarie-iulie, vinificatorii din Republica Moldova au exportat pe piața din România circa 231.487 de litri, în valoare de 2.113 milioane de lei.

Potrivit estimărilor, capacitatea pieței din România este de circa 480 milioane de litri de vin, valoarea cărora ajunge la circa 350 milioane euro.

Recent, 15 companii vinicole din Republica Moldova (PI Orhei, Bostavan, Castel Mimi, Cimislia Wineries, Chateau Vartely, Etcetera, F’autor, Gitana Winery, Mileştii Mici, Vinăria Poiana, Vinăria din Vale şi Suvorov Vin, Vinăria Purcari și Cricova) au participat la Târgul GoodWine, care a avut loc în București.

Cu un consum pe cap de locuitor de cca 24 de litri anual, România este plasată în top 10 ţări din Europa conform acestui indicator. Datorită ieşirii din recesiunea economică, specialiştii estimează o majorare a consumului de vin, creştere care i-ar putea aduce Republicii Moldova un rol important pe piaţa din România.

 

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. click to investigate 14 iunie 2018 at 04:30 - Reply

    I just want to tell you that I am just beginner to blogging and certainly enjoyed your blog site. Very likely I’m want to bookmark your website . You actually have wonderful articles and reviews. With thanks for sharing your blog.

Leave A Response »