web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion: 3 tone de cărţi, interzise în vama Albiţa

Iulia Modiga 12 decembrie 2014 0

Mai rău ca în Transnistria! 3 tone de cărţi în limba română au fost interzise vineri de a pătrunde în Republica Moldova.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

Surpriza cea mai mare este faptul că transportul nu a fost autorizat chiar de către vameşii români de la vama Albiţa. Motivul invocat: unul absurd. Donaţiile de cărţi stânse timp de un an de către o asociaţie din Bucureşti nu au putut trece vama dintre România şi Republica Moldova din cauza unui motiv halucinant: cărţile nu aveau ştampila conform căreia nu făceau parte din patrimoniul naţional. Deşi organizatorii acţiunii se aşteptau să aibă probleme în vama Leuşeni(Republica Moldova), tocmai vameşii din România le-au făcut probleme. Maşinile au fost obligate să facă cale întoarsă şi cărţile au fost descărcate într-o localitate de lângă vamă.

Cărţi din patrimoniul naţional…

În cadrul campaniei Cărţi peste Prut, organizate de către Centrul Român pentru Politici Europene, s-au strâns peste 30 000 de cărţi în ultimul an, cărţi care urmau să ajungă în prag de sărbători la bibliotecile din mai multe localităţi din Republica Moldova. Nu de aceeaşi părere au fost vameşii români din vama Albiţa care au găsit problema esenţială: dacă printre cărţi or fi unele din patrimoniul naţional?

Autor: George Simion
Citiți articolul integral în Adevărul 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »