web analytics

Președintele Acțiunii 2012 se mută la Chișinău! Află care îi sunt planurile

Iulia Modiga 17 decembrie 2014 0

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, se va muta la Chișinău. 

george-simion

,,Am fost invitat să preiau conducerea unui ONG care se ocupă de monitorizarea democrației și drepturilor omului și am luat deizia să formez un grup care să monitorizeze toate încălcările și acțiunile care urmăresc distrugerea identității românești în Republica Moldova”, a declarat Simion în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la Chișinău.

Potrivit președintelui Acțiunea 2012, grupul independent pe care îl va coordona va include experți din România și Uniunea Europeană, sociologi, jurnaliști, parlamentari și europarlamentari. Grupul va elabora rapoarte săptămânale către finanțatorii Republicii Moldova, în care vor fi semnalate toate abuzurile autorităților de la Chișinău.

,,Nu mă voi ocupa de acțiuni unioniste, ci de respectarea libertății și democrației în Republica Moldova, pentru ca nimeni să nu mai pățească ce am pățit eu”, a spus George Simion.

Președintele Acțiunii 2012 a hotărât să se mute la Chișinău în 2015 în urma primirii interdicției de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, anulată după câteva ore după ce i-a fost adusă la cunoștință. În acest sens, Simion a anunțat că o să înainteze o cerere către instituțiile responsabile, pentru a afla ce decizie judecătorească a stat în spatele interdicției.

,,Ceea ce am pățit eu ieri este ceea ce pățesc cetățenii Republicii Moldova zi de zi. Abuzurile autorităților Republicii Moldova trebuie să înceteze. La 7 eram <<inadmisibil>>, la ora 16:30 am putut trece, nu mai eram <<inadmisibil>>, vreau să știu pe ce bază se comit aceste abuzuri”, a declarat George Simion. De asemenea, acesta a specificat că nu l-a speriat decizia autorităților, ci l-a determinat să intensifice acțiunile menite să promoveze valorile democrației în Republica Moldova. ,,E nevoie de mai mult dacă se sperie de un formator de opinie care îi critică”, a punctat Simion.

Președintele Acțiunii 2012 se deplasa marți dimineață spre Chișinău, unde urma să pună la punct detaliile organizării unei școli pentru jurnaliștii de peste Prut. În vama Albița a fost informat că are interdicție de intrare în Republica Moldova. După câteva ore, George Simion a încercat să treacă granița prin vama Sculeni și a aflat că interdicția i-a fost ridicată.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »