web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Bașcanul crede că are drept de veto asupra Unirii

Ana Maria Lazar 3 februarie 2015 0

Bașcanul Mihail Formuzal susține că referendumul din februarie 2014 desfășurat Găgăuzia a pus capăt decalarațiilor unioniste din România și Republica Moldova.

Sursa foto: karadeniz-press.ro

Sursa foto: karadeniz-press.ro

Mihail Formuzal, bașcanul Găgăuziei:

„Ce ne-a oferit referendumul? Aţi observat că în Moldova au încetat discuţiile despre unire? Aţi observat că statul vecin nu mai face declaraţii pe această temă? Avem un efect enorm! Noi am fost, sîntem şi vom fi ancora corăbiei statalităţii moldoveneşti. Am contribuit la menţinerea statalităţii Republicii Moldova. Au încetat speculaţiile pe tema aşa-zisului proiect temporar – Moldova.”

Pe 2 februarie 2014, în UTA Găgăuzia a avut loc un referendum în cadrul căruia alegătorii au fost chemați să opteze între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau apropierea de Uniunea Vamală, dar și pentru o eventuală independenţă, în cazul în care Republica Moldova și-ar pierde suveranitatea. Majoritatea găgăuzilor care s-au prezentat la referendum s-au pronunțat pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia – Belarus – Kazahstan și pentru dreptul la autodeterminare al Găgăuziei.

Republica Moldova a declarat referendumul ilegal pentru că subiectele supuse referendumului nu fac parte din competenţa autorităţilor locale.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »