web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Principele Nicolae al României a vizitat Rep. Moldova

Liviu G. Stan 19 februarie 2015 1

Preasfințitul Antonie de Orhei, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chișinăului, a avut, ieri, o întrevedere cu Principele Nicolae al României, care a efectuat o vizită cu caracter public în Republica Moldova.

Nicolae

Principele Nicolae a fost întâmpinat cu pâine și sare în fața Bisericii „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului”, fiind însoţit şi de Marius Lazurcă, ambasadorul României în Republica Moldova.

Preasfinţitul Antonie de Orhei i-a urat Principelui bun venit în ținutul răzeșilor orheieni, menționând faptul că această vizită istorică reprezintă o “mângâiere pentru suflarea românească din Basarabia, ce năzuiește spre o unitate națională”.

La rândul său, Principele Nicolae a ținut să-și exprime bucuria de a fi pentru prima dată alături de românii din Basarabia.

Invitați de părintele Sergiu Aga, parohul bisericii din Orhei, oaspeții au vizitat centrul social al Asociației Umanitare „Filantropia Creștină”, de pe lângă biserică, făcând cunoștință cu personalul și activitățile asociației.

În discuțiile purtate cu cei prezenți, Principele Nicolae a apreciat activitățile voluntarilor, menționând faptul că și el a activat în calitate de voluntar.

Preasfinţitul Antonie de Orhei i-a dăruit Principelui Nicolae o icoană cu chipul patronului său spiritual şi i-a urat ca Sântul Ierarh Nicolae să-i fie călăuzitor, ocrotitor şi mijlocitor la “Tronul Ceresc pentru toată fapta cea bună”, iar părintele Sergiu Aga i-a dăruit un tablou cu Orheiul Vechi.

Principele i-a dăruit Preasfinţitului Antonie un exemplar al Jurnalului Regal, care include activităţile publice ale Familiei Regale a României, în perioada 10 mai 2013 – 10 mai 2014.

La final, delegaţia a depus flori la crucea românească, ridicată de parohie în memoria victimelor regimului comunist și a răpirii Basarabiei de către sovietici.

La eveniment au mai participat şi primarul orașului Orhei, Vitalie Colun, reprezentanți ai autorităților locale, numeroși credincioși din parohie, profesori și elevi de la Liceul „Onisifor Ghibu” și Gimnaziul „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” din oraș.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. hop over to this website 14 iunie 2018 at 01:48 - Reply

    I just want to say I am just very new to weblog and really loved your website. Probably I’m going to bookmark your site . You amazingly come with terrific posts. Cheers for sharing your website page.

Leave A Response »