web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

RISE Moldova: 22,8 mil. $ ascunși în conturile din Elveția aparțin unor cetățeni ai RM

Ana Maria Lazar 11 martie 2015 0

În conturile filialei băncii HBSC din Elveția au fost decoperite șapte conturi cu 22,8 milioane de dolari care aparțin unor cetățeni ai Republicii Moldova, scrie RISE Moldova.

Sursa foto: zf.ro

Sursa foto: zf.ro

Contul cu cei mai mulți bani, în sumă de 20,9 milioane USD, deschis în aprilie 2006, îi aparține controversatului om de afaceri Marc Alexandrovich Ghelfand, născut în 1950, originar Tighina.

În registrele filialei băncii HSBC din Elveția, contul bancar deschis pe numele lui Ghelfand este conectat la două persoane născute la Tiraspol – Janna și Regina Gelfand, dar și la companiile offshore Newington Limited şi Willard Limited din Gibraltar, în care același personaj figurează în calitate de director.

RISE Moldova publică documentele bancare pe numele a opt cetățeni născuți în Republica Modova care au deținut conturi secrete în valoare de zeci de milioane de dolari în filiala băncii HSBC din Elveția.

În aceeași bancă, peste 100.000 de indivizi şi companii din 200 de ţări au ascuns conturi și au făcut transferuri în valoare de peste 100 de miliarde de dolari. Potrivit documentelor obținute de International Consortium of Investigative Journalism (ICIJ) care cuprinde perioada 1974-2007, printre clienții băncii s-au regăsit criminali, traficanți, evazioniști, politicieni și celebrități din toată lumea.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »