web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Interviu luat de Valeriu Munteanu Maiei Sandu, despre studiile premierului

Ana Maria Lazar 19 martie 2015 0

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a adresat două interpelări Ministerului Educației referitor la studiile premierului Chiril Gaburici, în urma unui scandal general de o investigație făcută de Ziarul de Gardă, din care reieșea că premierul a picat examenul de bacalaureat. Maia Sandu a răspuns astăzi interpelărilor, în plenul Parlamentului de la Chișinău. 

Sursă foto: diez.md

Sursă foto: diez.md

Valeriu Munteanu: Care este diplomna de studii în baza căreia domnul Chiril Gaburici a fost înmatriculat la ASEM?

Maia Sandu: Potrivit informațiilor prezentate de Academia de Studii Economice din Moldova, baza înmatriculării domnului Chiril Gaburici a constituit-o atestatul de studii medii de cultură generală. Totodată, potrivit aceleiași surse, actul de studii în baza căruia a fost înmatriculat, a fost retras de deținător la momentul exmatriculării.

Valeriu Munteanu: A participat domnul Gaburici la examenul de bacalaureat la Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul din Chișinău și a picat aceste examene sau a fost exmatriculat înaintea participării la bacalaureat?

Maia Sandu: Conform datelor puse la dispoziție de către Colegiul de Microelectronică și Tehnică de Calcul din Chișinău, domnul Chiril Gaburici a participat la sesiunea de bacalaureat 1995, a promovat trei examene, iar la ultimele două nu s-a prezentat.

Valeriu Munteanu: În baza cărui act de studii domnul Gaburici a fost înmatriculat în anul 2000 la Universitatea Slavonă, tocmai în anul trei de studii, în situația în care fusese anterior exmatriculat de la ASEM?

Maia Sandu: Conform informației prezentate astăzi de Universitatea Slavonă, domnul Gaburici a fost înmatriculat la studii superioare la Universitatea Slavonă în anul trei, cu condiția susținerii diferențelor de program la studii cu frecvență redusă prin ordinul rectorului numărul  71 din 20 septembrie 2000, în baza situației școlare eliberate de AEM pentru perioada 1995 – 1999. Întrucât în informația primită de la ASEM, în baza căruia a fost formulat răspunsul la prima interpelare se specifica că domnul Gaburici a fost exmatriculat în 1997, Ministerul Educației a solicitat ASEM-ului să clarifice aspectele incomplete la acest subiect.

Valeriu Munteanu: Este sau nu valabil actul de studii al domnului Gaburici, prin prisma legislației existente la momentul obținerii diplomei de absolvire a Universității Slavone?

Maia Sandu: Prin prisma aspectelor legate de autorizarea provizorie, licențierea, acreditarea instituției în cadrul căreia domnul Chiril Gaburici a obținut diploma de studii, nu avem motive să calificăm actul de studii al domnului Chiril Gaburici eliberat în anul 2004 de către Universitatea Slavonă a fi nevalabil.

Valeriu_Munteanu

Ulterior, deputatul liberal a postat un mesaj pe contul său de pe Facebook.

CONFIRMAT: Gaburici a picat examenele de BAC.
Răspunzând la interpelările noastre, ministra Educației, Maia Sandu, a confirmat în plenul Parlamentului că prim-ministrul R. Moldova nu a susținut toate examenele de Bacalaureat, obţinând calificative nesatisfăcătoare cel puțin la două examene. Totuşi, Maia Sandu nu a putut să ne răspundă de unde are dl Gaburici un act ce atestă studiile generale, în baza căruia a fost înmatriculat la facultate. Investigaţiile noastre vor continua…

„Chiril Gaburici, prim-ministrul R. Moldova, nu a reuşit să susţină examenul de bacalaureat în anul 1995, perioadă în care învăţa la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul. Cu toate acestea, în 2004, la 28 de ani (!), având deja o funcţie de conducere la Moldcell, actualul premier a obţinut diplomă de studii superioare, absolvind la „fără frecvenţă” Universitatea Slavonă din R. Moldova, instituţie care abia în 2003 primise acreditarea de la Ministerului Educaţiei şi abia în 2005, peste un an de la luarea diplomei de către Gaburici – licenţa”, scria Ziarul de Gardă în 5 martie.

Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au început investigația după ce au primit un mesaj text anonim care menționa problemele din CV-ul premierului, imediat după învestirea în funcție.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »