web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Irina Vlah, bașcan oficial cu sprijinul Rusiei și Turciei

Ana Maria Lazar 15 aprilie 2015 0

Irina Vlah a depus jurământul de învestire în funcția de bașcan al Găgăuziei, după ce a câștigat alegerile din primul tur.

irina_vlah

Vlah a mulțumit Federației Ruse și Turciei pentru câștigarea alegerilor. Irina Vlah a menționat în timpul ceremoniei de învestire că „este un politician statalist, care nu va adera la niciun partid politic”.

La ceremonia, care a avut loc la Comrat, au participat și președintele Parlamentului Andrian Candu și premierul Chiril Gaburici.

„Ca parte integră a Republicii Moldova, Găgăuzia trebuie să fie implicată activ în toate procesele de modernizare și dezvoltare a țării. Doar împreună, prin comunicare, cooperare și dialog deschis vom putea realiza foarte multe proiecte comune, vom putea soluționa problemele”, a spus Chiril Gaburici.

Prim-ministrul s-a referit și la dialogul autonomiei cu autorităţile centrale de la Chişinău. „Başcanul Găgăuziei este membru al Guvernului Republicii Moldova şi are multiple posibilităţi de a face astfel încât vocea autonomiei să fie auzită şi luată în calcul în procesul decizional. Partea social-culturală este foarte importantă, iar Guvernul Republicii Moldova va face tot posibilul pentru a păstra cultura și tradițiile găgăuze”, a declarat șeful Executivului.

„În numele Parlamentului Republicii Moldova o felicit sincer pe doamna Irina Vlah, prima femeie bașcan al Gagauz Yeri, cu victoria obținută în scrutinul din autonomie și îi doresc mult succes în exercitarea mandatului’”, a spus Candu.

Irina Vlah este învestită şi în calitate de membru al Guvernului Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii caren are loc la reşedinţa de stat din Chişinău, unde aceasta depune jurământul.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »