web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

George Simion: Dragii mei elveţieni

Liviu G. Stan 3 mai 2015 0

Ştiam că locul vostru pe harta lumii este undeva între Italia, Franța, Austria și Elveția. Constat cu stupoare că vă aflați, însă, între Ucraina și România și mai credeți încă în Ded Moroz. 

Safe

Elveția pe care o cunoșteam eu e capitala mondială a băncilor, o convenție internațională prin care țările lumii își țin acolo banii. Iată că m-am înșelat, poți fi o țară neutră și la marginea imperiului rus, având trupe de ocupație pe teritoriu. Ce frumoși și neutri sunteți voi, elvețienilor…

Dar, până la urmă și la urmă, de ce nu s-ar putea să fiți chiar voi o formă de convenție? Doar nu numai banii se pot ține undeva prin convenții internaționale. Poate la Chișinău, în seifurile lui Dorin Drăguțanu, se pot face loc pentru diamante, aur, argint. Constat că pe aici n-aveți munți, nici Alpi, nici Carpați, dar până la urmă și la urmă, să vină aurul din munții României, că doar e datoare la voi veșnic. Și până acum nu v-a dat „niciun karandaş”.

Și, dacă nu se poate și nu se poate cu diamantele și cu aurul, nimeni nu poate ține ca voi la păstrarea denumirii unei limbi. La câte limbi pierdute sunt pe lumea asta, de la Babilon încoace, cu siguranță o convenție internațională ar face teritoriul pruto-nistrean o insulă de bogăție. Turcii ar vrea să îngroape iar limba armenilor, chinezii ar îngropa limba celor care abia mai cuvântă și îndrăznesc să se opună regimului comunist, iar prietenii de la răsărit cu siguranță vor avea probleme cu zeci de popoare musulmane pe care le-ar dori îngropate și, poate, chiar transformate într-o națiune civică.

 

Citiţi articolul integral în Timpul.md.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »