web analytics

Protest în fața Ambasadei RM la București, față de expulzarea lui George Simion

Ana Maria Lazar 13 mai 2015 1

Bucureștenii protestează mâine, la orele 17.00, în fața Ambasadei Republicii Moldova din Aleea Alexandru 40, față de expulzarea liderului Acțiunii 2012, George Simion.

 

protest_ambasada

Organizatorii protestului spun că cer dreptate în cazul expulzării unui cetățea al României de pe teritoriul Republicii Moldova, cu interdicție pentru 5 ani, de către ofițerii Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău.

Protestatarii își manifestă dezaprobarea față de practicile antidemocratice ale autorităților Republicii Moldova față de un cetățean al României și spun că „Unirea înseamnă dreptate și justiție.”

„Sunt reținut de SIS. Ei nu sunt de acord cu protestul din 16 mai. Distribuiți!”, scrie George Simion pe Facebook.

George Simion a declarat că a fost reținut acum aproape o oră în fața Liceului„ Gheorghe Asachi”, unde urma să se întâlnescă cu cadrele didactice.  El a fost invitat de colaboratorii SIS să-i însoțească la sediul instituției. Ulterior, a fost urcat în mașina cu care este dus spre graniță cu România.

Simion a primit o expulzare pe o perioadă de cinci ani de la Serviciul de Informații și Securitate, însă nu i s-au explicat motivele pentru care a devenit persona non grata în Republica Moldova. Președintele Acțiunii 2012 a fost reținut la Chișinău de ofițerii SIS Vadim Popovici și Victor Frumusachi.

De asemenea, filiale din țară ale Acțiunii 2012 au anunțat organizarea unor manifestații similare. „Pe 16 mai vom merge la Chișinău pentru a pune capăt nedreptăților pe care le suferă toți cetățenii Republicii Moldova zi de zi”, a declarat un membru de la Iași al platformei unioniste.

Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei organizează la Chișinău pe 16 mai o manifestație de amploare pentru a pune capăt corupției și sărăciei.

Ieri, liderul Acțiunii 2012 anunța că evenimentul creat pe Facebook pentru manifestația din 16 mai a fost șters. Conținutul evenimentului încă nu este disponibil pe rețeaua de socializare.

În decembrie, George Simion a fost întors de la vama Albița, pe motiv că ar fi fost ,,inadmisibil” pe teritoriul Republicii Moldova. Și-a încercat norocul pentru a doua oară și a reușit să treacă granița.

,,Am trecut pe la vama Sculeni, fără nicio explicație, fără sa înțeleg de ce. Eram pregătit să stau până pe 20 decembrie în vamă”, scria atunci liderul unioniștilor pe Facebook.

Președintele Acțiunii 2012 se deplasa spre Chișinău, unde urma să pună la punct detaliile organizării unei școli pentru jurnaliștii de peste Prut. În vamă a fost informat că are interdicție de intrare în Republica Moldova.

Potrivit organizatorilor manifestației din 16 mai, „recentele manifestări de nemulțumire a populației și dorința de a pune capăt corupției și sărăciei au nevoie de o soluție”.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. visit 14 iunie 2018 at 07:00 - Reply

    I just want to mention I am all new to blogs and honestly loved this web blog. Likely I’m likely to bookmark your blog post . You absolutely have beneficial article content. Thanks a bunch for sharing with us your web-site.

Leave A Response »