web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Păreri oficiale depre Republica Moldova la Riga: Mai multe reforme

Ana Maria Lazar 22 mai 2015 1

Oficialii care s-au reunit la Riga au vorbit pentru Jurnal TV despre opțiunile Republicii Moldova în context european.

riga

Comisarul european pentru vecinătate şi problema extinderii, Johannes Hahn:

În ceea ce priveşte perspectiva europeană a Moldovei, este vorba despre implementarea, în mod special, a Acordului de Asociere, îmbunătăţirea economiei, a statului de drept.

 Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite:

Republica Moldova are deja regim liberalizat de vize, iar cât priveşte perspectiva europeană, totul depinde deja doar de guvernarea dumneavoastră, de felul în care veţi implementa reforme şi de voinţa cetăţenilor. Lupta cu flagelul corupţiei desigur că trebuie continuată. Aceasta este principala problemă pe care o aveţi.

Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini:

Astăzi, împreună cu cele şase state ale Parteneriatului Estic, am ajuns la o nouă etapă, etapa unei relaţii normale, în care se poate lucra. Poate nu e un lucru senzaţional, însă este plin de beneficii pentru oamenii noştri. Cred că va fi o zi bună pentru Uniunea Europeană şi pentru fiecare din cei şase parteneri.

Preşedintele României, Klaus Iohannis:

Parteneriatul Estic nu este un instrument de extindere. Parteneriatul va fi consolidat şi va fi după părerea mea foarte viu. Acordul trebuie pus în funcţiune din plin. Perspectiva trebuie să rămână pentru Moldova una europeană. Până acum discuţiile au mers bine, dar nu s-au produs schimbări de abordare. În continuare suntem în varianta draftului.

 Premierul Finlandei, Alexander Stubb:

Declaraţia comună va conţine mai multe mesaje, inclusiv unul legat de asociere şi parteneriat. Cred că este prerogativa fiecărui stat independent şi suveran să aleagă cărui club să-i aparţină şi cu cine să coopereze. Mesajul este clar: trebuie să lucrăm împreună.

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti:

La finalul şedinţei o să ştim concret care este rezultatul, dar discuţiile care au avut loc pentru mine sunt mulţumitoare. Trăim cu speranţa şi vom fi susţinuţi mai departe să mergem pe drumul nostru pro-european. Ieri seara am vorbit la întâlnirea şefilor delegaţiei şi am exprimat aceeaşi dorinţă. Eu faţă de toţi am spus-o şi cred că o să reiterez dacă mi se va oferi cuvântul. Aţi ştiut că o să fie război în Ucraina? Nici eu nu am ştiut, nici Europa nu a ştiut. Aşa e viaţa. O să vedem.

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. hop over to this website 14 iunie 2018 at 10:57 - Reply

    I just want to say I’m beginner to blogs and certainly loved this web-site. Likely I’m planning to bookmark your website . You really come with wonderful stories. Thank you for sharing with us your webpage.

Leave A Response »