web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Poroşenko: “Nu suntem obligaţi să permitem tranzitul militarilor ruşi în reg. transnistreană”

Liviu G. Stan 6 iunie 2015 2

 

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, spune că autorităţile de la Kiev nu vor permite trupelor ruse de menţinere a păcii să tranziteze teritoriul ucrainean pentru a ajunge în regiunea transnistreană.

Sursă foto: mondonews.ro

Sursă foto: mondonews.ro

„Noi nu suntem obligaţi să permitem tranzitul militarilor ruşi şi nu vom face acest lucru”, a declarat Poroşenko, citat de ITAR-TASS.

Declaraţia preşedintelui ucrainean vine în contextul anulării, pe 21 mai, a cinci acorduri de securitate semnate între Kiev şi Moscova. Unul dintre acordurile abrogate viza tranzitul militar al Rusiei spre regiunea transnitreană. Mai precis, este vorba despre un acord semnat între Ucraina şi Rusia pe 25 noiembrie 1995, la Soci. Potrivit documentului semnat în urmă cu două decenii, teritoriul ucrainean putea fi tranzitat de unitățile militare ruse. În esență, acordul nu mai funcționa efectiv încă din luna martie 2014, când Ucraina a impus restricții privind trecerea mărfurilor de tranzit prin frontiera transnistreano-ucraineană, inclusiv a alocațiilor de îmbrăcăminte destinate “pacificatorilor” ruși. Din acel moment, Ucraina a început să blocheze libera circulație a trupelor ruse spre regiunea separatistă a Republicii Moldova, precum și a cetățenilor cu pașapoarte rusești. Anularea acestui acord nu-i lasă Rusiei la dispoziţie, pe parte de logistică, decât alternativa de alimentare pe cale aeriană a bazei militare din zonă, prin aeroportul de la Chişinău.

Recent, directorul Serviciului naţional ucrainean de grăniceri, Viktor Nazarenko, a declarat că Linia de frontieră cu regiunea transnistreană reprezintă pentru Ucraina o continuă ameninţare militară. „Situaţia pe segmentul de graniţă moldo-ucrainean este complicată, mai ales pe partea ei centrală – aşa-numitul sector transnistrean. Este vorba atât despre ameninţări militare, cât şi tehnologice”, a explicat Nazarenko, adăugând că acest sector ridică probleme stringente legate de securitatea frontierelor, informează agenţia Interfax.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

 1. =Tenuță Unionistu European dela Tighina= 6 iunie 2015 at 17:03 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI RE-UNIRII’ PT. TOTDEAUNA
  A BASARABIEI CU MOLDOVA ISTORICĂ
  ÎN CADRUL ROMÂNIEI MARI
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

Leave A Response »