web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Letonia investighează “jaful secolului” de la BEM

Liviu G. Stan 6 iunie 2015 1

 

Cazul furtului epocal de la Banca Socială-BEM-Unibank va fi investigat şi de către autorităţile Letoniei, informează portalul bbn-news.ru., citat de Deschide.md.

BEM

Autorităţile letone au cerut informaţii de la cele trei bănci implicate în scandalul devalizărilor care au dus la dispariţia miliardului de dolari.

Potrivit sursei citate, şeful Comisiei Pieţei Financiare şi de Capital din Letonia, Viesturs Burkans, a afirmat că autorităţile de la Chişinău încă nu au solicitat conducerii de la Riga îngheţarea conturilor bancare ale companiilor offshore care au transferat banii în băncile letone. La mijloc se află trei conturi bancare – Privatbank, Aizkraukles banka și Latvijas Paste banka. Cele trei instituţii bancare sunt menţionate şi în Raportul Kroll.

Deschide.md notează că doar reprezentanţii uneia dintre cele trei bănci au făcut declaraţii publice, afirmând că toate transferurile au fost legale și că se încadrează în normele juridice.

Portalul leton subliniază că o asemenea sumă nu ar fi putea fi scoasă din Republica Moldova atât de ușor, fără ca autorităţile central ale statului să nu fi fost la curent cu acest mega-jaf din sistemul bancar.

Jurnaliştii americani de la New York Times, care au dedicat recent un material amănunţit acestui caz, cataloghează jaful din „triumviratul” BEM-Banca Socială-Unibank drept unul dintre cele mai mari furturi bancare din lume raportate la o structură de economie minoră, cum este cea Republicii Moldova, unde o asemenea speţă de crimă organizată poate avea efecte secundare devastatoare pe termen scurt, mediu şi lung asupra traiului populaţiei.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. =Tenuță Unionistu European dela Tighina= 6 iunie 2015 at 17:02 - Reply

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  =========== BUCOVINA DE NORD ===========
  ——— ♥ ȘI TOATĂ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  UNICA NOASTRĂ SALVARE ȘI REVENIREA LA NORMALITATE !
  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  ȘI ÎN BAZA „ACTULUI RE-UNIRII’ PT. TOTDEAUNA
  A BASARABIEI CU MOLDOVA ISTORICĂ
  ÎN CADRUL ROMÂNIEI MARI
  VOTAT DE „SFATUL ȚĂRII’ LA CHIȘINĂU LA 27 MARTIE 1918 !
  ====================================================

Leave A Response »