web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Prahova iubește Basarabia în acest weekend și totdeauna

Victor Crăiescu 18 august 2015 0

festival basarabiaCentrul unioniștilor se va muta în Ploiești la acest sfârșit de săptămână. Orașul va găzdui un festival inedit de folclor și tradiții intitulat Prahova iubește Basarabia.

Palatul de Cultură va găzdui, în aer liber, deschiderea festivalului, vineri, 21 august, începând cu ora 18:00. Pe lângă cuvintele de deschidere despre actualitatea Unirii celor două state românești, la debutul festivalului vom putea asista la surprize muzicale oferite de gazdele de la ansamblul Perinița al Centrului Județean de Cultură Prahova și de ansamblurile folclorice din  Leova, Hîncești, Cimișlia, Basarabeasca, Călărași și Cernăuți. Panglici tricolore vor fi împărțite publicului iar copiii își pot imprima tricolorul pe față.

În total 200 de artiști populari vor performa în fața publicului prahovean. Sâmbătă va avea loc Parada portului popular din Piața „Mihai Viteazul” până în Palatul Culturii, tot de la ora 18:00. Costume din regiunile istorice românești pot fi admirate de către ploieșteni. Seara se va încheia tot în acorduri de muzică autentică românească din Prahova, Basarabia și Bucovina, în fața Palatului de Cultură.

Duminică, festivalul își va muta locul de desfășurare în cel mai cunoscut parc al Prahovei, Parcul din Bucov, cu începere de la ora 17:00. Parcul poartă numele lui Constantin Stere, președintele Sfatului Țării, care vota pe 27 martie 1918 Unirea cu România. Intrarea este liberă în toate cele trei zile.

prahova iubeste basarabia 2015 festival ploiesti

 

Potrivit evenimentului de pe Facebook, ansamblurile populare care au răspuns invitației prahovenilor sunt „din teritoriile românești pierdute temporar (…)  din raioanele din Republica Moldova înfrăţite cu judeţul Prahova, (Călăraşi, Cimişlia, Leova, Basarabeasca şi Hînceşti).

Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Prahova şi Centrul Judeţean de Cultură Prahova și face parte din programul ROMÂNIA 100, menit a celebra momentele cele mai importante din înfăptuirea statului național unitar român la 1918. Județul Prahova s-a remarcat ca fiind cel mai activ județ al României pe zona colaborării cu instituțiile și personalitățile din Republica Moldova.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »