web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Jurnaliștii de la CNN, cuceriți de vinurile din Republica Moldova

Iulia Modiga 28 august 2015 0

,,Unele dintre cele mai bune vinuri sunt făcute în locuri despre care e posibil să nici nu fi auzit”, semnalează jurnaliștii de la CNN într-un material despre zece regiuni necunoscute care l-ar transforma pe Dionysos într-un navetist. Iar una dintre aceste zone mai puțin explorate este Republica Moldova.

Vinuri_Republica_Moldova

,,Deși vinificația în Moldova datează de mai mult de 5.000 de ani, vinul din Republica Moldova – și Moldova, în general, – au zburat aproape complet de sub radar”, se precizează în articol. ,,Amplasată între România și Ucraina, vinurile micului stat sunt o încântare. Printre acestea se numără și Rara Neagră, Plavai, Sauvignon, Chardonnay. Aici veți găsi și excelente vinuri roșii, uscate din partea de sud a Moldovei: Saperavis robust, Cabernet elegant, Pinot Noir”, recomandă jurnaliștii.

În articol se mai vorbește despre faptul că aproape o pătrime dintre cetățenii din stânga Prutului sunt vinificatori, Republica Moldova fiind unul dintre statele cu cea mai mare densitate a podgoriilor.

CNN mai informează că Republica Moldova se poate lăuda cu cel mai mare beci de vinuri din lume, Mileștii Mici, care deține mai mult de două milioane de sticle.

Autorii materialului susțin că beciurile de la Cricova trebuie incluse pe lista oricărui pasionat de vinuri. ,,Beciurile de la Cricova produc catifelatul, cu o densitate medie, Rara Neagră, obținut exclusiv din struguri indigeni din Moldova”, specifică sursa citată.

Alte regiuni cuprinse în clasamentul realizat de CNN sunt Sicilia (Italia), Tasmania (Australia), Swartland (Africa de Sud), Walla Walla Valley (Oregon și Washington), Michigan, Franciacorta (Italia), Bekaa Valley (Liban), Moravia (Cehia), Soave (Italia).

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »