web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Bustul primului rege al României Mari, Ferdinand I, va fi restabilit la Ialoveni

Dumitru Bădița 9 septembrie 2015 1

Un bust al regelui Ferdinand I va fi amplasat în oraşul Ialoveni. Proiectul, care aparţine Consiliului raional Ialoveni şi a fost susţinut de Ministerul Culturii, a fost aprobat astăzi  în ședința de Guvern.

Sursă foto: ialoveni.info

Sursă foto: ialoveni.info

Bustul lui Ferdinand Întregitorul a fost edificat pentru prima dată în Ialoveni în 1938, prin contribuţia locuitorilor oraşului, fiind evacuat în 1940, reinstalat în 1942 și distrus în 1945.

Bustul se preconizează a fi restabilit cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea regelui Ferdinand I şi se prevede a fi amplasat pe teritoriul adiacent blocului administrativ al Consiliului raional Ialoveni.

La finalul Primului Război Mondial, România a încheiat procesul de realizare a statului naţional-unitar, prin unirea Basarabiei, Bucovinei şi Transilvaniei cu Vechiul Regat, iar la  15 octombrie 1922, la  Alba Iulia, Ferdinand s-a  încoronat ca primul rege al României Mari.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. check here 14 iunie 2018 at 11:53 - Reply

    I simply want to say I’m newbie to weblog and honestly savored you’re web-site. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You actually have fabulous articles. Thanks a bunch for sharing with us your blog site.

Leave A Response »