web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Maia Sandu: „Culmea iresponsabilității față de cetățeni este să-i acuzi pe cei din stradă de periclitarea negocierilor cu FMI”

Liviu G. Stan 13 septembrie 2015 0

 

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a reacționat la modificările întreprinse de Corina Fusu privind regulamentul de alegere a directorilor în școli, calificându-le drept un „prim mare înapoi” în reforma educaţiei. De asemenea, Maia Sandu a vorbit şi despre protestele anti-guvernamentale din PMAN.

Maia Sandu

„În această săptămînă a fost făcut primul (mare) pas înapoi în reforma în educație: a fost anulat testul de certificare a competențelor viitorilor manageri școlari. Conducerea Ministerului Educației, care a organizat <<consultări publice>> fără să facă public documentul discutat, ne spune <<povești cu zîne>>, precum că testul rămîne, dar procesul de testare se descentralizează la nivel local. Așa cum era descentralizat procesul de organizare a bacalaureatului pînă în 2013”, a scris fostul ministru al Educaţiei pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte protestele din PMAN, Maia Sandu a notat că este „surprinzătoare impertinența cu care managementul ministerului (Educaţiei – n.r.) ignoră societatea civilă în situația în care Piața Marii Adunări Naționale e plină de corturi”.

„Din păcate nu este singurul caz. Aroganța și ipocrizia afișate de autorități la discuțiile cu protestatarii sînt năucitoare. Culmea iresponsabilității față de cetățeni este să-i acuzi pe cei care au ieșit în stradă să ceară instituirea condițiilor minime de funcționare a statului de drept de periclitarea inițierii negocierilor cu FMI. Aceste acuzații survin în situația în care instituțiile statului nu au întreprins aproape nimic pentru ca aceste negocieri să poată începe. Din fericire, pentru prima dată în mulți ani, societatea nu numai că a reacționat, dar pînă acum a și reușit să reziste intimidărilor și manipulărilor clasei politice. Sper ca unitatea dobîndită în ultimele zile să fie suficient de durabilă încît să ajungă să forțeze autoritățile să răspundă în mod adecvat cerințelor legitime ale oamenilor”, a mai comentat Maia Sandu în postarea sa.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »