web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Forţele unioniste se coalizează! Misiunea: salvarea Rep. Moldova

Iulia Modiga 25 septembrie 2015 1

Reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste se coalizează pentru a salva Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă. 

unirea-face-puterea

„Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internațional, comise în sectorul financiar-bancar, care a dus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp”, se arată într-o Declarație comună, semnată de Blocul Unității Naționale, Consiliul Unirii, Partidul Național Liberal și Partidul DREAPTA.

Semnatarii acestei Declarații solicită o întrevedere cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, la care să fie discutate măsurile concrete pentru apropierea definitivă între București și Chișinău, se mai arată în comunicat.

„Dacă va fi necesar, vom recurge la proteste pe care le vom organiza în fața președinției Republicii Moldova în cazul în care președintele Timofti nu se va arăta disponibil pentru dialog”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

În același timp, unioniștii atenționează cetăţenii Republicii Moldova că pentru pentru duminică, 27 septembrie, „forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe”.

„Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei”, se precizează în textul Declarației.

Iată textul Declaraţiei comune:

„Noi, reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste din Republica Moldova, facem următoarea Declaraţie:

Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internațional, comise în sectorul financiar-bancar, care a dus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp.

Unica soluţie viabilă şi realizabilă prin care locuitorii celui de-al doilea stat românesc pot depăşi impasul în care se zbat de peste două decenii este reunificarea cu România.

În vederea realizării neîntârziate a acestui deziderat istoric şi imperativ, în egală măsură, un ideal care a căpătat conotații pragmatice clare în ultimii ani, cerem guvernelor României şi Republicii Moldova următoarele:

 1. Interconectarea cât mai rapidă a sistemelor energetice ale României şi Republicii Moldova, atât în domeniul gazelor naturale şi al carburanţilor, cât şi al energiei electrice.
 1. Trecerea sistemului financiar-bancar din Republica Moldova în subordonarea Băncii Naţionale a României şi adoptarea leului românesc ca monedă oficială în Republica Moldova.
 1. Instituirea unor politici unice ale Românei și Republicii Moldova pe dimensiunile afacerilor externe, ordinii publice, securității și apărării.

Aceste revendicări sunt primele dintr-o serie de măsuri menite să creeze condiţii propice pentru reunificarea deplină  și definitivă a celor două state. Solicităm guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău să dea curs acestor măsuri, indispensabile pentru viitorul comun al naţiunii române -încă divizate în două state – pentru a fi înfăptuite până în anul 2018.

Cerem preşedintelui Nicolae Timofti să aibă o întrevedere cu reprezentanţii asociaţiilor, organizaţiilor, grupurilor de iniţiativă şi ai partidelor politice unioniste din Republica Moldova, la care să fie discutată situaţia în care se află acum societatea noastră şi destinul ei. Sperăm ca această solicitare ne va fi ascultată, fără a fi nevoie să recurgem la proteste în fața Președinției Republicii Moldova.

Atenţionăm toţi cetăţenii de bună credinţă ai Republicii Moldova că pentru duminică, 27 septembrie, forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe.

Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei.

SEMNATARI:

Mișcarea Civică Tinerii Moldovei,

Platforma Unionistă Acțiunea 2012,

Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova,

Asociația „Lumina a Pedagogilor Transnistreni”,

Mișcarea Civică „Anul 1812”,

Societatea Scriitorilor Români din Basarabia,

Asociația „Spirit Românesc”,

Consiliul Național al Reîntregirii,

Grupul „Faptă nu Vorbă”

Fundația „Regina Elena”

Fundația Culturală „Căpriana”,

Asociația Veteranilor de Război „Tiras-Tighina” (AVR-1992),

Asociația Foștilor Deportați și Deținuți Polititici din Republica Moldova,

Asociația „Vatra Românească”,

Centrul pentru o Societate Informată „Flacăra-Studio”,

Fundația Presei Libere,

Consiliul Unirii,

Partidul Național Liberal,

Partidul DREAPTA.”

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

 1. Rarița dela Fântâna Zânelor 25 septembrie 2015 at 18:49 - Reply

  FOAIA B.U.N.-ă UNIONISTĂ – /5
  Ediție Specială
  25 septembrie 2015
  ——————————————–––––––––————————
  ȘTIREA ZILEI:
  Forțele unioniste se coalizează pentru salvarea Rep. Moldova
  – O Declarație Unionistă
  semnată de Blocul Unității Naționale/B.U.N./, Consiliul RE-Unirii,
  Partidul Național Liberal și Partidul DREAPTA Unionistă.
  /timpul md 25 septembrie 2015/

  O ÎNTREBARE CRUCIALĂ –
  –––––––––––————–
  Nu prea se înțelege bine,
  dacă B.U.N.-ul este un BLOC al UNITĂȚII Naționale,
  de ce Consiliul Re-Unirii, PNL și Dreapta Unionistă
  se delimitează separat
  și nu vor să facă și ele parte din acest
  BLOC PAN-UNIONIST al Unității Naționale -B.U.N. din Chișinău?
  /deci atenție la cuvântul BLOC și nu partid/

  Această întrebare s-a pus și în mai 2015
  la constituirea B.U.N.-ului,
  dar PNL/Consiliul Re-Unirii a ignorat această întrebare crucială.
  Este nevoie de claritate în Acțiunile Unioniste, fără șiretlicuri !

  Deci, intrebarea –
  Face oare Consiliul Re-Unirii și PNL parte din B.U.N. sau nu ?
  Cine poate răspunde la această întrebare ?

  în aceaste condiții de stare excepțională în Rep. Molotova,
  ce prevalează,
  Ideea Națională de Re-Unire
  sau partizanatul partinic și ambițiile personale ?
  –––––––––––––––––––—————————————-
  N.B.
  Și oare unde doarme acum FDRM –
  Forul Democratic al Românilor din Moldova a lui Nicolae Dabija
  cu cele peste 200 000 de aderenți
  trâmbițate la toate sindrofiile românești bănoase,
  iar acum la niște acțiuni concrete,
  domnul Nicoale Dabija pretins unionst doarme prin tufișuri ?

  – Și alt somnoros, Arcadie Suceveanu de la Uniunea Scriitorilor,
  pe unde este oare culcat strategic adormit
  și de ce nu semnează și el aceste documente importante?
  Sau solda lui de la Kremlin nu-i permite ?

  – și de ce tace și de cine se teme Aripa Unionistă
  din PL anacronic ghimpos șalarist dubios ?

Leave A Response »