web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Oficial european: Situația din Rep. Moldova este un dezastru

Liviu G. Stan 1 octombrie 2015 0

Protestele din Chişinău au ajuns în atenţia jurnaliştilor de la Politico, care au luat reacţii de la diverşi oficiali europeni legat de ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova. 

coma

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European, Elmar Brok, caracterizează situaţia actuală din Republica Moldova în felul următor:„Este un dezastru”.

Wicher Slagter, un diplomat din Delegaţia UE în Republica Moldova, spune că„de cele mai multe ori reformele, ei bine, au rămas la stadiul unor aparenţe de reformă, fără a exista reformele reale”, informeză Politico. Slagter pune la baza eroziunii încrederii populaţiei în partidele aşa-zis „pro-europene” şi un soi de„cultură a extracţiei” care vizează întreaga clasă politică din Republica Moldova, ca rămăsiţă centrală a trecutului sovietic. „Coaliţiile din Republica Moldova sunt sisteme feudale de împărţire a resurselor şi instituţiilor în conformitate cu liniile de partid”, a mai declarat oficialul european.

„Dincolo de avântul lor anticorupţie cu tracţiune extinsă, mulţi dintre protestatari au un plan diferit pentru relații mai strânse cu UE: unirea cu România”, notează jurnaliştii de la Politico.

„Suntem aceeaşi naţiune”, a declarat Vitalie Prisăcaru, membru al Mişcării Civice Tinerii Moldovei, adăugând: „Aici noi trăim foarte prost. Dar românii se descurcă bine la lupta împotriva corupției. Sistemul lor de justiție funcţionează”.

„Ar putea veni aici ca să-i aresteze pe toţi băieţaşii ăştia”, a mai adăugat tânărul unionist, arătând cu degetul spre clădirea Guvernului, mai precizează sursa citată.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »