web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Lucian Mândruță: Dragi moldoveni, sunt doar două opțiuni – Rusia sau România

Iulia Modiga 5 octombrie 2015 2

Jurnalistul Lucian Mândruță a publicat pe blogul său o scrisoare adresată populației Republicii Moldova. Sub genericul ,,Scrisoare către moldoveanul care crede că are o țară”, cunoscutul comentator explică de ce Republica Moldova are numai două opțiuni pentru a-și asigura viitorul: alături de România sau împreună cu Rusia.

unirea-face-puterea

Lucian Mândruță precizează pentru omul de rând din stânga Prutului că sărăcia este consecința faptului că susține un aparat administrativ greoi, la fel de mare ca al unui stat de dimensiuni medii, în fruntea căruia se află politicieni corupți. ,,Practic, insistența voastră de a rămâne o țară independentă v-a adus în sapă de lemn”, notează jurnalistul. În această situație, singura cale de salvare este ca Republica Moldova să își aleagă o țară. ,,Nu sunt multe opțiuni. De fapt, sunt doar două. Rusia și România. Și ce să facem? o să ma întrebați. Și mai brutal și mai simplu: să cereți alipirea la una dintre ele. Să deveniți parte a unei țări mai mari, în care să împărțiți costurile statului și eventual să beneficiați de solidaritatea celorlalte regiuni”, scrie Mândruță.

Jurnalistul avertizează că opțiunea alipirii la Rusia ar putea aduce ceea ce este astăzi vizibil ca destin în Crimeea. ,,Sigur, ar fi o idee bună să vedem cum o duce Crimeea acum – trebuie să întrebați și ceva rude de la Sevastopol să vă spună ele”, punctează acesta.

Lucian Mândruță prezintă și avantajele unirii cu România. ,,(…) știți bine că la noi găsim de-o mamaligă s-o împărțim. O facem deja, cu copiii voștri care învață aici. Față de Rusia, avem mai mulți procurori decât avioane de război. Deși la noi, ăștia se ocupă să lege politicienii care ne-au trădat, în vreme ce în Rusia procurorii aleargă după cetățenii care își trădează politicienii. Veți fi o provincie mare a unei țări mici. Da, dar veți avea în Parlamentul de la București un cuvânt mai important de spus decât ați putea vreodată să aveți la Moscova, unde nimeni nu-și dă cu părerea fără ucaz de la stăpânire”, a argumentat Mândruță.

Lucian Mândruță consideră că cea mai proastă variantă pentru Republica Moldova este menținerea independenței și susține că alegerea viitorului trebuie să se întâmple acum. ,,E o ficțiune. Moldova suntem noi. Mă auziți? Moldova suntem noi. Și eu, și voi. Și-acum, ca în orice cuplu care are o relație la distanță, a venit vremea să alegem: punem punct. Sau ne punem soarta la comun”, își încheie scrisoarea jurnalistul de la București.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

2 Comments »

  1. Lecityna von Wytryon 5 octombrie 2015 at 22:32 - Reply

    Este p-aci o teacă, deci un nimic, care indrazneste sa mazgaleasca niste slove savetice…pentru el si cei ca el am o sinura urare: iob tvaiu mati, ciorta!

  2. vox populi 7 octombrie 2015 at 11:54 - Reply

    dl. medoni vladimir
    daca ti as fura motorul de la bmweta aia de 2000 de euro si dupa ti as cere toata masina cum ca e a mea ce mi ai raspunde? cam asta e treaba cu moldova si bucovina din romania.
    ce sa ti zic, esti un rusnac primitiv departe de lumea civilizata. cu tot respectul, locul vostru al moldovenilor nu mai este de mult in europa. sunteti primitivi in toate sensurile, fiind mai mult niste zombii rusi (aveti creierele spalate de rusi). uite te la ucrainieni sau la georgieni. respect lor, voua nu!

Leave A Response »