web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

În gura rușilor: Rep. Moldova și-ar putea pierde neutralitatea

Iulia Modiga 18 octombrie 2015 0

Presa moscovită se alarmează în jurul subiectului neutralității Republicii Moldova. Politrussia îl citează pe liderul PDM Marian Lupu, care la ședința parlamentară explozivă de joi, când fostul premier Vlad Filat a fost lăsat fără imunitate, a declarat că deține informații potrivit cărora se încearcă anularea neutralității Republicii Moldova.

constitutia-republicii-moldova

„Există informații că în viitorul apropiat, Curtea Constituțională decide să modifice articolul de neutralitate a țării”, a precizat democratul, citat de Sputnik și preluat de Politrussia.

Jurnaliștii ruși fac referire și la poziția președintelui Curții Constituționale de la Chișinău, Alexandru Tănase, care într-o vizită la București ar fi menționat că  „CC din Moldova trebuie să dea o soluţie privind statutul de neutralitate permanentă al ţării, în ce măsură acest statut de neutralitate permanentă este sau nu aplicabil în cazul în care ţara s-ar confrunta cu un pericol militar extern”.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova urma să examineze pe 8 decembrie 2014 o sesizare privind interpretarea art. 11 din Constituție, privind neutralitatea Republicii Moldova și prezența trupelor străine pe teritoriul acestui stat, depusă în mai 2014 de către deputații Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, Valeriu Munteanu, Gheorghe Brega și Corina Fusu.

Potrivit autorilor sesizării, Republica Moldova trebuie să renunțe la statutul de neutralitate și să adere la NATO, în caz contrar, riscă să își piardă independența și suveranitatea. Ca argument, liberalii amintesc de agresiunea militară rusească din Georgia (2008) și din Ucraina (2014).

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »