web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Chişinău

Liviu G. Stan 22 octombrie 2015 0

 

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în perioada 23 – 25 octombrie 2015, o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită, în fiecare an, la data de 25 octombrie.

IMG_37191-660x439

Evenimentele se vor desfăşura în următoarele locaţii: vineri, 23 octombrie 2015, începând cu ora 12.00, la parcela eroilor români din cimitirul localității Feștelița (raionul Ștefan Vodă); sâmbătă, 24 octombrie 2015, începând cu ora 11.00, la parcela ostașilor români din cimitirul localității Cania și, de la ora 13.00, la Cimitirul de Onoare al soldaților români de la Țiganca (raionul Cantemir); duminică, 25 octombrie 2015, începând cu ora 10.00 la Cimitirul Eroilor din Chișinău (b-dul Decebal nr. 17, sectorul Botanica).

Manifestările vor cuprinde alocuțiuni ale ambasadorului României în Republica Moldova, Marius Lazurca, ale reprezentanților Ministerului Apărării al Republicii Moldova și ale reprezentanților autorităților locale.

Colonelul Dumitru Neacşu, atașatul apărării din cadrul Ambasadei României la Chișinău, va susţine cuvântul de deschidere.

De asemenea, un sobor de preoți, condus de mitropolitul Basarabiei și arhiepiscop al Chișinăului, Înaltpreasfințitul Petru, va oficia un ceremonial religios, urmat de depuneri de flori la mormintele soldaților români.

La ceremoniile dedicate Zilei Armatei Române vor participa Orchestra Prezidențială, militari din structura de gardă și protocol a Ministerului Apărării al Republicii Moldova și elevi din unitățile de învățământ.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »