web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Congres PMP / Băsescu şi Tomac şi-au impus ca obiectiv naţional al Mişcării Populare Unirea României cu Rep. Moldova

Liviu G. Stan 24 octombrie 2015 0

 

Reunificarea României cu Republica Moldova va fi obiectivul naţional al Mişcării Populare, a declarat astăzi fostul preşedinte Traian Băsescu, informează RFI.

Sursă foto: nasul.tv

Sursă foto: nasul.tv

La această oră, la Bucureşti se desfăşoară congresul PMP, în cadrul căruia Traian Băsescu va candida pentru funcţia de preşedinte al partidului, care îşi va schimba denumirea din Partidul Mişcarea Populară în Mişcarea Populară.

“Este păcat să plec cu experienţa acumulată în cele mai înalte funcţii fără să o împărtăşesc, să o dau unora care vin după mine. Când am decis să conduc această moţiune, am luat decizia după multe zile de discuţii şi cu cei care conduceau Mişarea Poplară, dar şi cu soţia şi cu fiicele. Mi-a fost foarte greu să le conving, dar până la urmă am reuşit”, le-a declarat fostul preşedinte al României participanţilor la congres, potrivit Mediafax.

Băsescu a menţionat că pentru prima dată în România în fruntea unei moţiuni se află un om care nu mai vrea nimic pentru el, arătând că doreşte să conducă partidul pentru a face ce a rămas nefăcut după mandatul de zece ani la Cotroceni. „Pentru prima dată în România, în fruntea unei moţiuni se aşează un om care nu mai vrea nimic pentru el. Eu nu mai am ce să ajung, dar vreau să conduc acest partid pentru continuarea ceea ce a rămas nefăcut după zece ani la Cotroceni. Aşa cum spuneam la încheierea mandatul, am îngenuncheat sistemul, dar nu le-am învins, am datoria de a rămâne în fruntea partidului cât vechile structuri rămân în structurile statului”, a mai declarat Traian Băsescu.

La congresul PMP participă, potrivit organizatorilor, 5420 de delegaţi şi 1000 de invitaţi.

Membrii PMP urmează să-şi aleagă reprezentanţii pentru funcţia de preşedinte al partidului şi pentru funcţiile de preşedinte executiv, prim-vicepreşedinte, vicepreşedinte, secretar general, secretar general adjunct, secretar executiv. Deputatul Eugen Tomac candidează pentru funcţia de preşedinte executiv. Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu şi europarlamentarul Siegfrid Mureşan candidează pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte. Dorel Onaca şi-a depus candidatura pentru funcţia de secretar general.

Moţiunea cu care fostul preşedinte al României candidează pentru poziţia de lider al PMP este susţinută de candidaţii la funcţiile de preşedinte executiv, prim-vicepreşedinte şi secretar general.

Partidul ar urma să îşi schimbe denumirea în Mişcarea Populară, aşa cum a propus Traian Băsescu.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a înscris în PMP în 9 octombrie, afirmând că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale. El a mai afirmat că motivul major al revenirii sale în politică este că, nemaiputând lăsa moştenire un PDL, va lăsa o Mişcare Populară.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »