web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Şevciuk, despre situţia din regiunea transnitreană: Ar putea începe un război mai dur ca în Donbas

Liviu G. Stan 28 octombrie 2015 0

 

Dacă actualul format de aşa-zişi „pacificatori” ruşi ar fi schimbat, în regiunea transnistreană ar putea izbucni un conflict armat mult mai mare decât cel din Donbas, consideră liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Sursă foto: kronpress.ro

Sursă foto: kronpress.ro

Şeful administraţiei separatiste a dat un interviu presei din Rusia în care precizat că “trupele rusești din Transnistria îndeplinesc o misiune importantă de asigurare a păcii. Dacă nu ar fi pacificatorii ruși, atunci toate aceste războaie diplomatice și economice ar trece în fază de confruntări militare și acestea ar fi mult mai neplăcute decât cele din Donbas”.

Evgheni Şevciuk a reluat în interviu şi vechea “placă” alarmistă: scenariul conform căruia regiunea transnistreană este ţinta unui război hibrid finanţat de Occident.

Cursa pentru alegerea noului „preşedinte” se apropie în regiunea separatistă transnistreană, iar luptele politice dintre opoziţie şi Evgheni Şevciuk devin tot mai acerbe. 

Şevciuk adoptă aceeaşi tactică folosită în precedentul scrutin, dein 2011, invitarea la Tiraspol a diverşi politologi ruşi care să creeze în faţa electoratului ideea unei „stări de asediu” sub care s-ar afla regiunea transnistreană.

Agenția oficială de știri de pe teritoriul separatiştilor novostipmr.com a publicat un interviu cu redactorul șef al revistei pro-Kremlin „Odnako”, Semion Uralov.

Uralov face referire în interviu la un „război hibrid” care se poartă împotriva enclavei separatiste și denunţă „pericolul oligarhic” care ar devora din interior fictiva „statalitate” a regiunii.

Prin „pericolul oligarhic”, ziaristul rus face în special referire la Grupul Sheriff, cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din regiunea transnistreană, care, potrivit presei, s-ar afla în spatele opoziţiei din Sovietul Suprem.

O schimbare de regim este așteptată să aibă loc după 29 noiembrie, când au loc alegeri în așa-numitul ”parlament” al regiunii transnistrene. Potrivit unor rapoarte, în ”legislativ” vor intra partidele finanțate de compania Sheriff, care se află într-un conflict cu Evgheni Șevciuk. În acest context, noul ”parlament” nu îi va permite lui Șevciuk să candideze pentru un al doilea mandat la alegerile ”prezidențiale” din 2016, zilele acestui lider la conducerea ”rmn” fiind numărate.

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »