web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Cele mai recente declaraţii ale lui Traian Băsescu despre Unire

Iulia Modiga 29 octombrie 2015 0

 

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, consideră că viitorul Republicii Moldova se joacă în funcție de trei posibilități: unirea cu România și integrarea în Uniunea Europeană, opțiuni care nu se exclud reciproc, sau ocupația rusească.

Traian Băsescu

Republica Moldova (…) are trei variante. Ori primeşte un semnal de la Uniunea Europeană că va deveni membră a UE, ceea ce i s-a refuzat până acum, ori Republica Moldova se uneşte cu România, a doua variantă, dar care nu este împiedicată dacă se produce prima. (…) Dacă niciuna dintre aceste două variante nu se întâmplă, varianta a treia ne-o dă Putin. Va avea el grijă de Republica Moldova. (…) Va avea o mare bucurie, nu neapărat ocupând Republica Moldova, ci pur şi simplu omuleţii verzi, destabilizare şi forţe proruse puse la Guvern, la Preşedinţie, rusificată imediat şi armata şi structurile de securitate şi îl avem pe Putin în frontiera NATO, adică la frontiera cu România”, a declarat Băsescu la B1 TV, citat de Agerpres.

Traian Băsescu a punctat sâmbătă, la Congresul Mișcării Populare, că reunificarea României cu Republica Moldova depinde de parlamentarii celor două state şi că responsabilitatea iniţerii dialogului pe tema Unirii aparţine Bucureştiului.

„Dacă Parlamentele celor două ţări votează unirea, ea se va face. Dacă poporul român din stânga şi din dreapta Nistrului va vota într-un referendum unirea celor două ţări, ea se va face. Deci avem două variante politice, iar responsabilitatea iniţierii dialogului pe această temă o are Bucureştiul”, a declarat fostul preşedinte al României la congresul Mişcării Populare.

Băsescu a adăugat că Unirea celor două state este şi în interesul României, nu doar al Republicii Moldova, din mai multe puncte de vedere.

„Şi din punct de vedere strategic, şi din punct de vedere al capacităţii de a fi un mare producător agricol, şi din punct de vedere al capacităţii de a avea o repartiţie financiară mai mare de la Uniunea Europeană, şi din punct de vedere al capacităţii de vot pe care ar avea-o România în interiorul Uniunii Europene datorită unei populaţii mult mai mari, şi n-aş mai enumera şi alte avantaje pe care le-ar avea România”, a precizat Traian Băsescu.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »