web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

In memoriam Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Iulia Modiga 29 octombrie 2015 0

 

Studenții de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) îi vor omagia pe regretații Ion și Doina Aldea-Teodorovici, la 23 de ani de la  tragicul accident care a curmat viața cunoscuților interpreți.

cover_ion_doina

Distribuire de panglică tricoloră, sonorizarea celor mai cunoscute piese ale celor doi artiști , proiecția filmului „Te Iubesc, Ion și Doina”, în regia Leontinei Vatamanu vor fi parte a evenimentului organizat pe Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) pe 30 octombrie, ora 13:00, în holul blocului central al USM.

„Omagiul va fi organizat pentru a putea îmbrățișa faptele eroice și demne a celor doi interpreți legendari, care împreună au luptat pentru reunirea Republicii Moldova cu România și au optat pentru revenirea la limba română și grafia latină. Soții Ion și Doina Aldea-Teodorovici sunt primii care au cântat despre limba română și despre Eminescu în anii 90”, precizează organizatorii evenimentului.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, soţii Doina şi Ion Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină, pe traseul care leagă Bucureştiul de Chişinău. Accidentul care a avut loc în dreptul localităţii Coşereni a stârnit mai multe dezbateri cu privire la cauzele reale ale producerii lui, existând suspiciuni că ar fi fost planificat pentru a-i reduce la tăcere pe cei doi promotori ai unităţii naţionale.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »