web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Moise Guran, tușe despre situația actuală de la Chișinău

Liviu G. Stan 30 octombrie 2015 0

 

Cel mai probabil noua alianţă de guvernare de la Chişinău va avea un premier pro-rus, consideră jurnalistul Moise Guran, prezentatorul cunoscutei emisiuni de analiză economică „Biziday”. 

Sursă foto: reportervirtual.ro

Sursă foto: reportervirtual.ro

„Aşadar, la Chişinău se prefigurează acum o nouă coaliţie, formată, cel mai probabil, din democraţii declaraţi pro-europeni, care îi vor susţine pe comunişti şi pe socialiştii pro-ruşi. Și pentru ca haosul să fie perfect, partidul fostului premier pare să se scindeze, căci o facţiune a lui a anunţat că ar vrea să intre în viitoarea coaliţie de guvernare, care cel mai probabil va avea un premier pro-rus”, scrie Guran într-un articol de opinie publicat pe site-ul biziday.ro.

În articolul său, Moise Guran abordează şi protestele organizate de Platforma DA, făcând următorul comentariu: „Oamenii care vin la aceste manifestaţii se declară neafiliaţi politic şi, aţi ghicit, pro-europeni. Ceea ce nu i-a împiedicat să-i izgonească dintre ei pe Tinerii Basarabiei (n. r. Tinerii Moldovei), gruparea care sprijină unirea cu România. Nu e clar, totuşi, cum vor reacţiona aceşti oameni, care strâng deseori mulţimi de zeci de mii în centrul Chişinăului, dacă guvernul va fi unul pro-rus”.

Văzută de la Bucureşti, adaugă jurnalistul, „lupta pentru ciolan de la Chişinău seamănă atât de mult cu ce am trăit noi înşine aici, în România, încât ar trebui să ne fie de luare aminte”.

„A fost un noroc că am apucat să intrăm în UE. Dacă nu apucam, poate azi ne venea mai greu să înţelegem ce au ruşii cu corupţia pro-europenilor”, conchide Moise Guran.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »