web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Vestea demiterii Guvernului Streleț face înconjurul lumii

Iulia Modiga 30 octombrie 2015 1

 

Subiectul demiterii Guvernului Streleț a fost abordat de presa internațională, care l-a cuplat cu scandalul mega-devalizărilor din sistemul bancar.

Sursă foto: adevarul.ro

Sursă foto: adevarul.ro

BBC și Financial Times precizează că Guvernul Streleț și-a exercitat mandatul pentru o perioadă de nici trei luni de zile și că moțiunea de cenzură, iniţiată de opoziția socialistă şi comunistă, a fost precedată de proteste anti-corupție la Chișinău, desfășurate pe parcursul mai multor luni. În opinia jurnaliștilor britanici, furtul miliardului de euro din băncile Republicii Moldova a condus la demiterea Executivului.

Republica Moldova se confruntă cu turbulențe după căderea Guvernului, pe fondul fraudei de 1 milion de dolari”, titrează Reuters. Votul din Parlamentul de la Chișinău a semnalat finalul tânărului guvern în fruntea căruia s-a aflat Valeriu Streleț, numit în funcție la mai puțin de trei luni după ce Chiril Gaburici a demisionat din cauza unor suspiciuni referitoare la falsificarea diplomelor sale de studii, mai notează Reuters.

Partidele de opoziție, mai exact socialiștii și comuniștii, au înaintat moțiunea de cenzură împotriva guvernului, după săptămâni de proteste pe marginea dispariției din bănci a unui milion de dolari, scrie și Daily Star.

Deutsche Welle menționează că tensiunile dintre membrii coaliției de guvernare au apărut atunci când fostul premier Vlad Filat a fost arestat. Jurnaliștii informează că liberal-democratul este suspectat de implicare directă în „jaful secolului” din Republica Moldova.

Furtul unei asemenea sume mari de bani a șocat populația săracă, forțată să supraviețuiască cu câteva sute de dolari pe lună. Se pare că fără un sprijin din interiorul Guvernului nu puteau să dispară atâția bani”, susține și un jurnalist de la Washington Times. „Un lucru este sigur în Republica Moldova: problemele nu se încheie aici, ba chiar sunt de-abia la început”, conchide L. Todd Wood pentru publicația americană.

Postul 9 tv din Israel amintește și de implicarea lui Ilan Shor în fapte de corupție care ar fi jucat un rol hotărâtor în demiterea Guvernului Streleț. Jurnaliștii israelieni aduc în atenție și opinia secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, fost premier al Norvegiei, exprimată într-un articol din New York Times publicat în luna august. Conform oficialului european, autoritățile de la Chișinău sunt incapabile să stabilească ordinea, corupția fiind agresivă și puterea fiind deținută de oligarhie.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. hop over to this website 14 iunie 2018 at 04:27 - Reply

    I simply want to say I’m all new to weblog and truly loved you’re website. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You definitely come with good well written articles. Appreciate it for sharing with us your blog.

Leave A Response »