web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Leancă admite un episod din trecutul său la ministerul de Externe: „Da, l-am propus pe Ilan Shor”

Iulia Modiga 4 noiembrie 2015 1

 

Liderul PPEM, Iurie Leancă, nume vehiculat pentru a prelua şefia Executivului de la Chişinău, a scăpat o confesiune din „joben” în legătură cu Ilan Shor. 

Sursă foto: deschide.md

Sursă foto: deschide.md

Invitat la postul public de televiziune din Republica Moldova, Leancă a recunoscut că, pe vremea când ocupa funcţia de ministru de Externe, l-a propus pe controversatul om de afaceri Ilan Shor, implicat în devalizările din sistemul bancar, pentru funcţia de consul onorific în Rusia. Iurie Leancă a adăugat că propunerea a venit la insistenţele premierului de atunci, Vlad Filat, „înfundat” în prezent în spatele gratiilor pentru corupţie prin depoziţia lui llan Shor.

Leancă a povestit: „Într-adevăr, premierul de atunci mi-a dat un telefon şi mi-a zis că, uite, are un candidat bun pentru funcţia de consul onorific al Republicii Moldova în regiunea Novgorod, dacă nu greşesc. Am discutat cu premierul, mi-a adus argumente. Nu am văzut probleme deosebite, am perfectat actele şi le-am trimis la Ministerul de Externe al Rusiei”.

Însă propunerea actualului lider PPEM a fost refuzată la Moscova.

„A fost decizia suverană a Federaţiei Ruse. Dânşii au refuzat această candidatură”, a explicat Iurie Leancă.

Pe 13 octombrie, multimilionarul Ilan Shor, fost preşedinte al consiliului de administraţie al BEM, a depus un autodenunţ la CNA în care l-a acuzat pe fostul premier Vlad Filat că ar fi în spatele retragerii sumelor masive de la Banca de Economii. De asemenea, Shor s-a plâns că a fost nevoit să-i dea mită fostului premier în cinci ani, în valoare de circa 250 de milioane de dolari. Autodenunţul a stat la baza ridicării imunităţii lui Vlad Filat şi plasarea acestuia în arest preventiv.

 

Comentarii de pe Facebook

comments

One Comment »

  1. additional info 14 iunie 2018 at 07:35 - Reply

    I just want to tell you that I am new to blogging and site-building and definitely loved you’re web page. More than likely I’m likely to bookmark your website . You definitely have perfect well written articles. Thank you for sharing your web site.

Leave A Response »