web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

PDM: „PLDM se teme să negocieze pentru că se află în prag de scindare”

Iulia Modiga 5 noiembrie 2015 0

 

PDM acuză PLDM de laşitate şi iresponsabilitate, după ce democrat-liberalii au refuzat să ia parte la negocierile pentru formarea de urgenţă a noii alianţe de guvernare.

Sursă imagine: diez.md

Sursă imagine: diez.md

Democraţii conduşi Marian Lupu menţionează într-un comunicat de presă că negocierile cu partidele pro-europene şi cu parlamentarii independenţi vor continua şi în zilele următoare.

„Ceea ce ascunde PLDM de opinia publică este faptul că se află în prag de scindare, iar decizia de a fugi de responsabilitatea guvernării într-un moment foarte greu pentru ţară are şi dedesubturi de alt gen, prin care acest partid încearcă să-şi ascundă agonia: PLDM se teme să intre în negocieri, tocmai pentru că nu ştie pe câţi deputaţi mai poate conta. Acesta este motivul real al deciziei liberal-democraţilor de a fugi în opoziţie – o încercare de a se autoconserva şi de a se ascunde de opinia publică, pentru a nu răspunde politic pentru acţiunile de corupţie patronate de unii dintre liderii săi”, se arată în comunicatul PDM.

Analiştii de pe ambele maluri ale Prutului au atras atenţia că PDM, care s-a impus ca locomotivă a negcoierilor privind formarea noului arc guvernamental, ar încerca să renunţe la ţinta parcursului european, invocând tot mai des în comunicare publică obiectivul creării unei „alianţe stabile”, nu şi pro-europene.

PLDM, prin vocea fostului premier Valeriu Streleț, a anunțat aseară că nu mai dorește să facă parte din arcul guvernamental și că PDM trebuie să își asume responsabilitatea formării unei majorități parlamentare și a guvernării.

„Având în vedere faptul că PD nu este apreciat de PLDM ca un partid pro-european, că acest partid a acaparat instituțiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităților anumite reforme în programele de guvernare, PLDM nu va participa la negocieri cu PD și aliații săi pentru formarea unei majorități parlamentare. Colegii noștri consideră că PLDM și-a făcut onesc datoria, a muncit în serviciul țării și a implementat importante reforme, iar acum când democrații au trimis în demisie un Guvern proeuropean, PD este pe deplin responsabil să formeze o majoritate parlamentară și să-și asume responsabilitatea guvernării mai departe”, a declarat liberal-democratul după o ședință de circa trei ore a Consiliului Politic Național al PLDM.

PDM a avut consultări cu PCRM, în urma cărora președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că democraţii ar fi gata să facă o coaliţie cu comuniştii dacă acest lucru va asigura stabilitatea Republici Moldova și apropierea ei de Uniunea Europeană.

Și PPEM, formațiunea lui Iurie Leancă, a anunțat că ar putea participa la constituirea unei coaliții cu PDM și PCRM doar dacă reprezentanții Partidului Comuniștilor își vor schimba atitudinea față de vectorul extern al Republicii Moldova.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »