web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

(LIVE) La Chișinău are loc un marș pentru Unire. Mesajul participanților: Vrem guvern comun!

Iulia Modiga 8 noiembrie 2015 1

 

Un marș pentru resetarea României și a Republicii Moldova are loc la Chișinău,  în contextul în care ambele state au rămas fără guvern.

tinerii-moldovei-mars-pentru-guvern-comun

 

Manifestația organizată la inițiativa Blocului Unității Naționale și a Consiliului Unirii a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor care au trecut la cele veșnice în urma incendiului devastator din clubul bucureștean Colectiv.

Tragedia din Colectiv a arătat clar că în România e nevoie de o resetare a clasei politice. De cealaltă parte, dezastrul social-economic în care a ajuns Republica Moldova a arătat clar că e nevoie de o reorganizare a statului în întregime. Și la București, și la Chișinău, avem șansa să facem un pas vital pentru a trăi toți într-o Românie mai bună: un guvern comun pentru cele două state românești”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unității Naționale.

Urmăriţi marşul live aici:

Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească, Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, „România, nu uita, Basarabia e a ta!”, „Același sânge, aceeași țară, români am fost cu toții odinioară!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Chișinău și București – două inimi românești!” sunt mesajele scandate de manifestanți.

Participanții la marș au pornit de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și pe traseu s-au oprit în fața Ambasadei SUA , Ambasadei Germaniei și Ambasadei României, instituții cărora le-au transmis principala revendicare: stabilirea unui guvern comun, pentru ambele maluri ale Prutului.

chisinau-ambasada-sua-mars-pentru-unire

one-people-one-state-one-government

mars-pentru-unire-chisinau-ambasada-germaniei

La Ambasada României, unioniștii au lipit pe un panou sute de post-it-uri tricolore cu același mesaj: „Vrem guvern comun”.

post-it-tricolor-ambasada-romaniei-vrem-guvern-comun

Blocul Unității Naționale este o coaliție formată din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

 

 

 

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »