web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Parlamentar german: Justiția din Rep. Moldova trebuie eliberată de sub influența oligarhilor

Iulia Modiga 13 noiembrie 2015 0

 

Corupția în instituțiile statului este principala barieră în procesul de integrare europeană. De această părere este Gunther Krichbaum, președinte al Comitetului pentru Afaceri Europene din Bundestag.

Sursă foto: paginaeuropeana.ro

Sursă foto: paginaeuropeana.ro

 

„Justiția din Moldova, la fel ca și cea din Ucraina, care suferă de aceeași problemă, trebuie eliberată de sub influența oligarhilor. Vreau să le transmit un mesaj tuturor: nici o țară nu se va integra în UE cu structuri corupte. Criza bancară, la fel, trebuie soluționată prin condamnări, iar banii returnați. Iar după ce am urmărit „spectacolul” ultimelor alegeri prezidențiale, vreau să vă zic că Moldova are nevoie și de o reformă constituțională.”, a declarat Krichbaum în cadrul unei întrevederi cu liderul PPEM, Iurie Leancă.

În cadrul deplasării în Germania, delegația PPEM s-a întâlnit și a discutat în limba română cu dr. Bernd Fabritius, membru al Bundestagului/Uniunea Creștin-Democrată, co-Raportor pentru Republica Moldova din partea Comisiei pentru Afaceri Externe. În cadrul acestei discuții a fost abordată situația instituțiilor captive din Republica Moldova și necesitatea reconstrucției statului de drept. Parlamentarul german a susținut necesitatea reformării clasei politice din Moldova, menționând că Consiliul Europei a instituit o unitate de monitorizare a respectării separării puterilor în stat în România, Bulgaria și Republica Moldova.

 

 

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »