web analytics

Bookmaker artbetting.co.uk - Bet365 review by ArtBetting.co.uk

Bookmaker artbetting.gr - Bet365 review by ArtBetting.gr

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de

Premium bigtheme.net by bigtheme.org

Insulte și reproșuri, ingredientele dialogului dintre PDM și PLDM

Iulia Modiga 15 noiembrie 2015 0

 

După demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Streleț și reținerea fostului premier Vlad Filat, PLDM și PDM nu mai găsesc cale de înțelegere. Singurele declarații pe care și le fac reprezentanții celor două formațiuni sunt încărcate de reproșuri și invective.

Sursă foto: timpul.md

Sursă foto: timpul.md

Liderul democrat Marian Lupu a declarat într-un interviu acordat Infotag că PLDM nu mai poate fi socotit partid unitar, pentru că în interiorul formațiunii există mai multe grupări, cu viziuni diferite. „Noi am tratat acest partid ca un întreg, dar el deja, în acel moment, nu mai era un partid cu o singură viziune. Iată, noi am considerat la început că nu e corect să pornim discuții cu grupările din interiorul PLDM și am greșit, pentru că am pierdut mult timp prețios pentru țară, în așteptarea răspunsului de la un partid care nici nu poate răspunde, pentru că acest partid mai există doar cu numele”, a precizat Lupu. Președintele PDM îl învinuiește pe Valeriu Streleț de blocarea negocierilor pentru formarea unei alianțe de guvernare, punând acest aspect pe seama relației pe care ar avea-o cu Vlad Filat. „Am așteptat un răspuns anume de la fostul premier Valeriu Streleț, dar tocmai dumnealui s-a dovedit până la urmă a fi principalul factor care urmărea blocarea participării la negocieri a PLDM – poate din motive personale, din motive legate de relația sa mai specială cu Vlad Filat?”, s-a întrebat retoric Marian Lupu, care i-a mai acuzat pe liberal-democrați că ar fi responsabili de declanșarea războaielor politice și a destrămării alianțelor. „Ca astăzi să aflăm ce? Că cineva avea interes de fapt să facă zgomot mare în fața oamenilor, să își promoveze imaginea de mare pro-european, de unic pro-european, doar ca să nu se vadă de fapt cu ce se ocupă el în realitate? Iată, numai așa au înțeles unii din PLDM să-și rezolve problemele și să-și crească influența în alianțele politice din care au făcut parte în toți acești ani. Iar azi, când ei aruncă din nou înspre alții cu epitete de tipul „bandiții”, nu-ți rămâne decât să le memorezi și să aștepți iar ca timpul să arate cine sunt de fapt bandiții, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată până acum”, a spus Lupu.

Cu toate astea, Marian Lupu a menționat că îi invită la discuții pe acei membri ai PLDM pregătiți să găsească soluții pentru a asigura stabilitatea Republicii Moldova. „Deja trebuie să ieșim din zona epitetelor și a frustrărilor, a acuzațiilor reciproce și să construim o alianță stabilă, responsabilă față de oameni, de viitor”, a explicat Lupu.

Replica liberal-democraților la declarațiile lui Marian Lupu nu a întârziat să apară. Maria Ciobanu a scris într-o postare pe Facebook că starea de spirit din ultimele săptămâni a președintelui PDM este una „isterizată” și că singurul de care acesta mai ascultă este oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Mai întâi, demite propriul Guvern cu ortacii săi de partid, care nu ies din cuvântul lui Plahotniuc, temându-se de el ca dracul de tămâie, apoi, chiar a doua zi, îi invită pe foștii colegi din AIE-3 la… negocieri. Omul acesta a pierdut legătura cu realitatea, unicul său reper fiind Stăpânul”, a precizat deputatul liberal-democrat.

Ciobanu îl îndeamnă pe Marian Lupu să nu mai piardă timpul cu presupunerile pe marginea activității PLDM. „Căutați să scăpați de influența nefastă a Păpușarului. Propuneți sau susțineți legi de reformare a instituțiilor statului, scoateți din captivitatea lui Plahotniuc instituțiile de drept, încetați să spuneți minciuni prin intermediul instituțiilor media aservite. Într-un cuvânt, faceți barem ceva ca să înțelegem că ați învățat lecția pe care ne-au dat-o protestatarii din PMAN. Demonstrați că nu vă este „fignea”! În alt caz, viitorul Guvern iarăși va fi demis nici la o sută de zile de activitate, dacă prim-ministrul sau spicherul Parlamentului vor avea imprudența să ceară demiterea procurorului general”, a punctat Maria Ciobanu.

Comentarii de pe Facebook

comments

Leave A Response »